Dopusti

Tu dopustujejo kraljica, princi in njihove družine

Nejc Simšič
19. 8. 2021, 20.30
Posodobljeno: 19. 8. 2021, 21.31
Deli članek:

Zmotili bi se, če bi mislili, da člani britanske kraljeve družine poleti dopustujejo na glamuroznih jahtah in zasebnih tropskih otokih. V resnici si radi privoščijo čisto normalne počitnice nekje v Evropi.

arhiv
Kraljica je tudi s pokojnim možem vsa leta najraje hodila na grad Balmoral.
"Poletje sem že od nekdaj najraje preživljala v škotskem višavju. Grad Balmoral je popolna lokacija za dopust, saj obožujem naravo in mir." Kraljica o dopustu 

ljub vsemu so počitniške destinacije kraljeve družine vseeno za stopnjo ali dve bolj luksuzne od počitnic navadnih ljudi, pa čeprav je tudi dopust kraljevih članov povsem običajen. Navsezadnje so le kraljeva družina. In kje natanko počitnikujejo najvidnejši člani britanske kraljeve družine?

Kraljica Elizabeta II. se je po tradiciji, kot vsako leto prej, poleti odpravila v škotska višavja, natančneje na grad Balmoral, kjer si privošči brezskrben oddih in se sprošča v naravi. Nekajkrat je tudi letos dobila obisk drugih članov družine, s katerimi preživlja kakovosten prosti čas, daleč strah od natrpanih urnikov.


WILLIAM IN KATE
Vojvoda in vojvodinja Cambriška, William in Kate, sta se tudi letos z otroki odpravila v Norfolk, kjer imata družinsko hišo. Čeprav se v mirni vasici počutita sproščeno in udobno, se kraljeva zakonca sicer rada odpravita tudi na kakšno bolj »poletno« destinacijo. Lani sta uživala v glamuroznem počitniškem letovišču v francoskem Biarritzu, za letos pa sta se dopustu v tujini odpovedala.

Profimedia
Kate, William in njuni trije otroci so se pravkar vrnili z dopusta.

Profimedia
To je Williamova poletna rezidenca v Norfolku.

HARRY IN MEGHAN
Ker je Meghan šele pred kratkim rodila drugega otroka, sta se zakonca odločila, da bosta letošnje poletje preživela kar doma, v sončni Kaliforniji. Je pa Harry kar nekajkrat zaradi družinskih obveznosti pripotoval v London. Zakonca Sussex sta povedala, da jima je doma najlepše in da trenutno ne pogrešata potovanj, saj sta najraje v družbi svojih dveh otrok, s katerima sta tako ali tako zaposlena dneve in noči.

Reuters
Meghan in Harry sta potovanja za nekaj časa dala na stranski tir.