Ni spoštoval pravil

FOTO: Avstrijski kancler Sebastian Kurz ujet na Bledu brez zaščite!

Polona Krušec
19. 8. 2021, 18.30
Posodobljeno: 19. 8. 2021, 19.16
Deli članek:

Na priljubljeni gorenjski turistični destinaciji se je minuli konec tedna mudil Sebastian Kurz s svojo nosečo soprogo. Nekateri mimoidoči so ju prepoznali in spremljali, kaj sta počela. Presenetilo jih je, kako sta se obnašala v hotelu.

Bralec
Avstrijski kancler si v hotelu ni nadel maske.

Bralec, ki je avstrijskega politika opazil, ko je ta užival na terasi enega od hotelov, se ga je odločil fotografirati in nas seznaniti z dogajanjem. Poroča, da je Kurz z ženo Susanne medtem, ko sta s še enim parom posedela ob mizi in si naročila pijačo, zapustil mizo in se odpravil v notranjost hotela.

Bralec
Z ženo in še enim parom si je na terasi naročil pijačo.

»A ko je vstopil v stavbo, si na obraz ni nadel nobene zaščite, kot je sicer zapovedano. Tudi njegova žena, ki je prav tako vstopila v hotel, ni nosila maske. V svoji domovini je vesten in spoštuje ukrepe, kadar se želi od njih odpočiti, pa ga pride lumpat k nam?! Pričakoval bi, da bo s svojimi dejanji kot visoka politična figura vzor, prav tako njegova noseča življenjska sopotnica,« je kritičen naš vir.

Več svobode za Avstrijce

Njegova politika upravljanja države med zdravstveno krizo je sicer zadnja dva meseca nekoliko drugačna kot v nekaterih drugih evropskih državah, tudi Sloveniji, kjer oblasti svareče dvigujejo prst in grozijo z možnostjo zapiranja države ter razmišljajo o obveznem cepljenju. Štiriintridesetletni avstrijski kancler Sebastian Kurz ni naklonjen obveznemu cepljenju, napovedal je tudi, da v Avstriji ne bo novega zapiranja družbenega življenja. Šole bodo jeseni ostale odprte, tudi če bi se število pozitivnih primerov povečalo, je izjavil za medije.

Lastna odgovornost

Novo smer argumentira z dejstvom, da so rizične skupine prebivalstva zaščitene s cepivi, medtem ko covid za mlajše praviloma ne predstavlja resnejše nevarnosti. Kdor se ne bo cepil, bo sam nosil posledice, če bo zbolel, je dejal. Svoboda in odgovornost posameznika – pravi Kurz in navaja nekoliko absurden primer, češ da imajo ljudje v liberalni demokraciji pravico ravnati nerazumno: »Na dan lahko pojeste deset zrezkov ali se povzpnete v steno s 140 kilogrami, ne da bi država stala spodaj in zavarovala vrv.« Sicer pa ta hip v Avstriji še velja kar nekaj ukrepov, med drugim nošenje mask v zaprtih javnih prostorih.

Bralec
Njegova noseča soproga ob vstopu v hotel prav tako ni uporabila maske.

Nova vloga

Avstrijski kancler bo kmalu postal očka. S partnerico Susanne Thier otroka pričakujeta predvidoma novembra oziroma v začetku decembra. »Presrečna in hvaležna sva, da bomo kmalu trije,« je kancler objavil na facebooku. »Čaka naju čudovita skupna naloga, ki se je že zelo veseliva,« je zapisal ob fotografiji s partnerico na žitnem polju. Ob tem je prosil za razumevanje, da svojega zasebnega življenja tako kot do zdaj ne bosta delila z javnostjo.  Zaobljeni trebušček se Kurzovi življenjski sopotnici že malo pozna, kar razkriva tudi fotografija z Bleda, ki nam jo je poslal bralec.