Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je nedavno prvič postala babica. Deklica se je rodila aprila, je danes sporočila von der Leynova.

"Tako čaroben trenutek - moj prvi vnuk," je 62-letna predsednica Evropske komisije danes zapisala na družbenem omrežju Instagram, kjer je objavila fotografijo s svojo vnukinjo. Ob tem je zapisala ključnik ponosna babica.

O tem, da je postala babica, je spregovorila že v nedeljo na dogodku ob uradnem odprtju konference o prihodnosti Evrope v Strasbourgu. Imena vnukinje, datuma rojstva in kateri od njenih sedmih otrok je postal starš, ni razkrila. Dejala je zgolj, da se je deklica rodila pred enim mesecem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Prvi objem vnukinje je bil eden od tistih trenutkov, ko se zaveš, kaj resnično šteje v življenju," je povedala v Strasbourgu.

62-letnica, ki je po izobrazbi zdravnica, ima skupaj z zdravnikom in akademikom Heikom von der Leynom sedem otrok, rojenih med letoma 1987 in 1999. Preden je leta 2019 kot prva ženska doslej prevzela vodenje Evropske komisije, je med drugim zasedala več ministrskih položajev v Nemčiji.