Še vedno dela

Okuženi Donald Trump je moral v bolnišnico. Pravi, da se dobro počuti

G.G./STA
3. 10. 2020, 07.46
Posodobljeno: 3. 10. 2020, 10.25
Deli članek:

Njegov zdravnik je povedal, da je utrujen in da ima rahlo povišano temperaturo, ampak da se počuti kar dobro. Iz preventivnih razlogov so ga s helikopterjem odpeljali v vojaško bolnišnico Walter Reed v Washingtonu.

Reuters
Ameriški predsednik bo nekaj dni preživel v bolnišnici, ne glede na zdravstveno stanje.

Trump si je za kratko pot po zelenici do helikopterja nadel masko. Pred vstopom v helikopter je pomahal proti kameram in dvignil prst. Na kratkem posnetku je dejal, da se počuti dobro, vendar bodo storili vse potrebno, da se zadeve razpletejo v pravo smer. Omenil je še, da je z Melanio vse v redu.

CNN navaja, da je Trump nekoliko težje dihal, zaradi česar je prejel zdravilo remdesivir, ki se je izkazalo za učinkovito proti simptomom bolezni covid-19.  Trumpov zdravnik je kasneje povedal, da predsednik nima nikakršnih težav z dihanjem.

Trump namerava voditi državo iz posebnega "izvršnega oddelka" vojaške bolnišnice Walter Reed, ki je neke vrste bolnišnica v bolnišnici. Zdravniki ga bodo opazovali, medtem pa bo lahko delal naprej. Po besedah tiskovne predstavnice Bele hiše bo predsednik v bolnišnici nekaj dni. Ne, ker bi bilo to potrebno, ampak na priporočilo zdravnika iz obilice previdnosti.