Število mrtvih v Španiji zaradi novega koronavirusa je v 24 urah naraslo za 27 odstotkov. V Španiji je sicer 2355 bolnikov na intenzivni negi, 3355 ljudi pa je ozdravelo, navaja Slovenska tiskovna agencija.

V bolnišnico so zaradi respiratornih težav sprejeli tudi podpredsednico španske vlade Carmen Calvo. Ni še znano, ali je okužena z novim koronavirusom.

Že iz petka na soboto so španske zdravstvene oblasti zabeležile velik skok v zabeleženih smrtih. Takrat je virusu podleglo več kot 300 ljudi, skupno število hospitaliziranih pa je naraslo na 13.000.

španija, koronavirus
Profimedia
Španska voljska je na parkiriščih nekaterih bolnišnic postavila zasilne šotore.

Zaradi velikega porasta hospitaliziranih oseb, so nekatere bolnišnice v Madridu in okolici polne, pa poroča portal Euractiv. Zato so, po besedah načelnika vojaškega štaba Miguela Angela Villarroye, “nekatere paciente premestili iz [zasedenih] bolnišnic v druge centre.”

Španska vojska medtem, v prostore konferenčne dvorane v Madridu, postavlja približno 5.500 bolniških postelj za najhuje prizadete bolnike. Lažje oboleli pa bodo po novem nameščeni v sobe nekaterih madridskih hotelov.