Sprejela ga je nova družina

FOTO: Mali Saša, ki se je rodil brez oči in se mu je mamica odrekla, za božične praznike našel topel dom

S.R.
26. 12. 2019, 14.14
Posodobljeno: 26. 12. 2019, 18.27
Deli članek:

Zgodba ruskega dečka, ki se je aprila letos rodil brez oči in je na svetu edinstven, je hitro zaokrožila po svetu. Za božič je prejel najlepše darilo, našli so mu topel dom.

Profimedia
Za Sašo je od rojstva v glavnem skrbela ena od medicinskih sester v bolnišnici.

Aleksander K. oziroma Saša je na svetu edinstven, saj je od treh znanih otrok, ki so se rodili povsem brez oči, edini, pri katerem zdravniki niso ugotovili nobene motnje v razvoju in je tudi sicer telesno pravzaprav popolnoma zdrav. Njegova huda oblika invalidnosti je omejena na oči. Saša namreč trpi za redkim sindromom anoftalmije z mutacijo na genu Sox2, a se otroci v večini primerov rodijo z vsaj delno razvitim očesnim tkivom. Njegova mati, ki je sama odraščala v sirotišnici, se s tem dejstvom ni znala soočiti. Ker je bila mnenja, da mu ne bo mogla nuditi ustrezne pomoči, ga je dala v posvojitev. 

Profimedia
Mali Saša je našel topel dom.

Kot zdaj pojasnjujejo pri The Siberian Times, so po njihovi zgodbi prošnje za posvojitev malega Saše deževale z vseh koncev sveta. Oblasti v mestu Tomsk, kjer se je Saša rodil, so jim zdaj sporočile, da so tik pred prazniki izbrali primerno družino, ki je pod svojo streho sprejela smejočega se malčka. »Malega Sašo je sprejela ruska družina iz nekega drugega mesta. Trenutno pripravljajo dokumentacijo o posvojitvi« so zapisali. Saša je že z novo družino, ko pa bo urejena dokumentacija, bo tudi uradno posvojen. Več podrobnosti o njegovih novih skrbnikih niso razkrili, a so dodali, da so za malega Sašo zelo srečni ter da tako njemu kot njegovi novi družini želijo vse najboljše. O novi družini je znano le, da ima dovolj denarja, da si lahko privošči tudi počitniški dom na podeželju, ter da bo Saša živel z dvema mladima sestricama.

Profimedia
Saša je našel nov dom.