Iskali jo bodo, dokler je ne najdejo

FOTO in VIDEO: 12-letna Monika še vedno v krempljih pedofila z vzdevkom »brivec iz Malče«

R.T.
26. 12. 2019, 11.53
Posodobljeno: 27. 12. 2019, 07.21
Deli članek:

Več sto srbskih policistov in specialcev je že včeraj ponoči iskalo že od petka pogrešano 12-letnico. Iskalno akcijo so nadaljevali tudi celoten današnji dan, ko je bilo na terenu že več kot 300 policistov. Zunaj se je stemnilo, Monike in njenega ugrabitelja pa še vedno niso našli.

Osebni arhiv
Monika Karimanović

Srbske oblasti sumijo, da je 12-letno Moniko Karimanović iz Niša ugrabil obsojen posiljevalec in pedofil Ninoslav Jovanović iz vasi Malča, znan tudi pod vzdevkom »brivec iz Malče.« Monika je izginila že v petek 20. decembra, nazadnje pa so jo videli malo po 7. uri, ko se je odpravila v šolo. Doslej so našli njeno šolsko torbo, našli pa so tudi suknjič, ki naj bi pripadal Jovanoviću. Pozneje so v eni od hiš, v katero je nekdo vlomil, našli lase, za katere policija domneva, da so Monikini. Domnevajo, da sta njen ugrabitelj in Monika v tej hiši prenočila. Obsežna iskalna akcija sicer traja vse od trenutka, ko so odkrili znake, da bi lahko bil z izginotjem 12-letnice povezan Jovanović.

MUP
Ninoslav Jovanović ali "brivec iz Malče".

Kot danes poročajo srbski mediji, se je nočna iskalna akcija na območju Knjaževca izkazala za neuspešno, iskanje pa so zjutraj razširili tudi na vasi Orešac in Podvis, pri čemer so policisti temeljito preiskali vsako hišo na poti. Na nebu so prisotni tudi helikopterji, a so zadnje informacije zaskrbljujoče. Kot poroča Kurir, ki se sklicuje na neimenovan vir s terena, o deklici in ugrabitelju danes ni ne duha ne sluha. Za njima naj bi se izgubila vsaka sled. Kurir je sicer poročal še, da se je iskalna akcija pozneje preselila v vas Glogovac, da pa obstajajo tudi nekateri sumi, da je Jovanovića in ugrabljeno Moniko z območja odpeljal tovornjak z registrskimi tablicami Bosne in Hercegovine.

Novinar portala Blic je nato s prizorišča poročal, da je policija del vasi Glogovac obkolila in da preiskuje vsak meter terena, a se je pozneje izkazalo, da tudi tukaj niso našli ničesar uporabnega. Izven naselja so pozneje vendarle našli dva para stopinj, kar jim je vlilo nekaj novega upanja, a je tudi ob tem odkritju sledilo razočaranje. Izkazalo se je namreč, da so stopinje že od prejšnjega dne. Kurir še poroča, da so preiskali tudi neko kolibo, kjer naj bi se Jovanović nedavno nahajal z Moniko. Iskalna akcija se nadaljuje tudi ponoči, policisti pa zatrjujejo, da se ne bodo vdali, vse dokler deklice ne najdejo.

Kdo je »brivec?«

Jovanović, ki se je rodil v vasi Malča, se je pred 25 leti zaradi posilstva ženske in deklice znašel v zaporu, iz katerega so ga izpustili leta 2005. Še istega leta je napadel dve 12-letnici, pri čemer mu je eno uspelo posiliti, obe pa je ostrigel. Znova so ga strpali v zapor, iz katerega so ga izpustili lani. V Srbiji je nato nemudoma spet dvignil prah, saj je na Facebooku začel iskati ženske, ki bi mu poslale svoje lase oziroma bi se celo predale njegovi brivski roki. Da ga striženje spolno vzburja, je priznal tudi na sodišču, s čimer si je prislužil tudi vzdevek »brivec«.