Požar ogroža tudi Los Angeles

FOTO in VIDEO: Pred ognjem zbežal tudi Lebron James. Bogataši pa v dilemi, kateri luksuzni avto prepustiti ognjenim zubljem

G.G.
28. 10. 2019, 20.54
Posodobljeno: 28. 10. 2019, 21.20
Deli članek:

Ognjeni zublji so se približali Los Angelesu. Na varno se je moral zateči tudi košarkarski velezvezdnik Lebron James.

Reuters
Pogled na požar v gričih na zahodu Los Angelesa.

Eden od požarov, ki divjajo v Kaliforniji, je prilezel do premožne soseke Brentwood. Župan Los Angelesa Eric Garcetti je razglasil izredne razmere in po napotkih gasilcev dobrim 3000 prebivlacem svetoval, naj se umaknejo na varno. Med njimi se je znašel tudi košarkar moštva Los Angeles Lakers Lebron James. Na twitterju je sporočil, da "ta ogenj ni šala", po nekaj urah iskanja pa je z družino našel začasno nastanitev.

Pred dilemo so se znašli tudi bogataši. Eden od teh je za LA Times dejal, da razmišlja, ali bi odšel ali ne, če pa se odloči za odhod, katerega od dveh luskuznih avtov naj prepusti na milost ognjenim zubljem. "Ugotoviti moram, kaj naj storim s svojim ferrarijem," je dejal 47-letni nesramno premožni moški.

Reuters
Pogled na ogenj z avtoceste 405.

Večji požar sicer golta vse pred sabo v zaledju San Francisca. T.i. požar Kincade, ki ga žene veter s hitrostjo prek 100 kiloemtrov na uro, je v beg pognal okoli 200.000 prebivalcev.

Profimedia
Pogled na ogenj z avtoceste 405.