JAGODNI IZBOR

Pijan in zadet v golfu »igral« uradno osebo

S.S.
28. 10. 2019, 21.01
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Bobo
Fotografija je simbolična.

10. V okolici Postojne je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, premetal notranjost, ukradel pa tri škatlice cigaret.

9. Na avtocestnem počivališču Zima so policisti ukrajinskemu vozniku zasegli pendrek.

8. V središču Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet. Lastnik pogreša smuči in kolo. Škode je za 1500 evrov.

7. Novomeški policisti so oglobili 47-letnega občana, ki je pijan grozil in žalil drugega občana, kršitve pa je nadaljeval tudi ob prihodu patrulje na kraj. Policisti so ga pomirili šele z nekoliko tršimi prijemi in ga odpeljali na treznjenje v prostore za pridržanje.

6. Koprska taksista sta policistom prijavila, da ju je z modrimi lučmi ustavil črn BMW ljubljanskih registrskih oznak. Voznik se je arogantno predstavil kot policist in pokazal neko izkaznico brez značke. Zahteval je dokumente, ki sta mu jih taksista izročila, in jih fotografiral s telefonom ter vrnil. Zatem je odpeljal.

5. Celjski policisti so v Drešinji vasi obravnavali vlom v prostore gasilskega društva. Tat je ukradel del uniforme, nekaj svetilk in druge opreme.

4. Iz mrliške vežice na pokopališču v Slovenj Gradcu je nekdo ukradel prenosni zvočnik s stojalom.

3. V Jazbini v občini Črna na Koroškem so policisti obravnavali vlom v počitniško hišico. Lastnik pogreša 60 litrov žganja in kotel za žganjekuho, lopov pa je z objekta ukradel še bakrene žlebove.

2. Podoben primer se je zgodil v kraju Golobinjek, kjer je nepridiprav iz cisterne v kleti počitniške hiše iztočil 700 litrov vina in ukradel plinski gorilnik z jeklenko. Škode je za 2000 evrov.

1. Koprski policisti so se odzvali na prijavo, da pri Razdrtem po avtocesti divja bel golf, ki uporablja svetlobne in zvočne signale. Policisti so vozilo ustavili pri Kastelcu. Za volanom je bil 41-letni moški iz Kopra, ki je napihal 0,5 mg/l in vozil pod vplivom kokaina.