Do incidenta je prišlo v enem od tamkajšnjih gostinskih objektov. Lastnik lokala Old city Ron B. je za 24sata povedal: »Zaposlili smo upokojenca, da v času festivalskih dni, ko je v mestu več ljudi kot ponavadi, varuje teraso.  Mladeniče sta zmotili hrvaška in istrska zastavica, ki sta ostali še od lanskoletnega nogometnega prvenstva. Sprva so zaposlenega ob šestih zjutraj verbalno napadli in mu namenili številne žaljivke, nato so odšli, a ne za dolgo«. Kmalu zatem se je namreč tokrat zamaskirana trojica s palicami vrnila nazaj. 77-letnik je medtem zaspal za eno od miz, nepridipravi pa so začeli udrihati po njem. Moški je skušal zbežati, oni pa so vanj metali stole in ga kmalu dohiteli. Svoje početje so nadaljevali tudi na cesti.

Policijo je o napadu nekaj pred 12. uro obvestilo medicinsko osebje, ki je v bolnišnici oskrbelo poškodovanega upokojenca. Napadalci so mu zlomili tri rebra, poškodovali ledvico in očnico.

Kot piše Glas Istre, pa so policisti kmalu zatem prvega napadalca ujeli v Puli, drugega v Zagrebu, sporočili pa so, da je za rešetkami tudi tretji osumljenec.