Surovež srbskih korenin

Znani nasilnež 34-letno Anjo brez razloga pahnil pod vlak

G.G.
22. 7. 2019, 10.01
Posodobljeno: 22. 7. 2019, 10.06
Deli članek:

Med vikendom je Nemčijo pretresel zločin, ki ga je zagrešil 28-letni Srb.

Reuters
Fotografija je simbolična
Anja N. je bila poročena. Z možem sta imela 13-letno hči. 

34-letna Anja N. je v soboto dopoldan stala na peronu železniške postaje v mestu Voerde v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija. Ko se je postaji približal vlak, je od nekod pridrvel moški in jo pahnil na tire. Strojevodja ni imel časa, da bi pravočasno ustavil vlak. Zaviral je, a so kolesa vlaka zapeljala čez nesrečnico. Kljub takojšnjemu posredovanju reševalcev, je Anja N. umrla. 

Na železniški postaji ni bilo veliko potnikov, tisti, ki so bili, so pomagali žrtvi, drugi pa so se pognali za napadalcem in so ga tudi hitro prijeli, ukrotili in predali v roke policistom.

Kdo je napadalec? Kot ponavadi, se je začelo govoriti o migrantu neevropskega izvora. Izkazalo se je, da gre za 28-letnega Srba Jacksona B., ki je živel v okrožju Wessel. Napadalec še ni izdal »narave norosti«, ki ga je gnala v to brezumno dejanje, je pa jasno, da Anje N. ni poznal.

Tempirana bomba

Novinarji tabloida Bild so stopili do Jacksonovih sosedov, ki o napadalcu niso imeli lepih besed. Tudi tako grozljivo dejanje, kot ga je storil v soboto, jih ni pretirano presenetilo. Srb je bil namreč znan rogovilež, nevarna osebnost, s katero je imela policija že večkrat opravka. Ko je bil pijan, je sosedom znal groziti, da bo »zravnal« vso mesto (Brünen). Marca letos sta z bratom vdrla v stanovanje starejšega para in razbijala inventar ter zahtevala denar. Ob posredovanju policije, sta se zravsala še z možmi postave in končala v pridržanju. Zato sosedje pravijo, da je bilo le vprašanje časa, kdaj bo povzročil katastrofo.