Po treh dneh bega

Hrvaški policisti ujeli Tomislavovega krvnika: v bolnišnici je poiskal pomoč

R.T.
22. 7. 2019, 07.45
Posodobljeno: 22. 7. 2019, 10.17
Deli članek:

Vinkovška policija je v nedeljo zvečer aretirala 63-letnega Nira Gika, ki je v noči s četrtka na petek ustrelil 24-letnega Tomislava Šera.

Facebook (osebni profil)
Tomislav Šer

Spomnimo:

Do incidenta je prišlo v gostinskem objektu Hotel Kunjevci, trije mladostniki pa so bili že pred prihodom pod vplivom alkohola. Naročili so pico, ko pa so jo dobili, so z njo začeli obmetavati uslužbenko. Namenili so ji številne žaljivke in jo nekajkrat tudi udarili, nasilni so bili tudi do ostalih zaposlenih, goste pa so obmetavali s hrano. Nekdo je v zgodnjih jutranjih urah poklical lastnika objekta Nira Gika (63), ki je takoj po prihodu v restavracijo pristopil do agresivne trojice, prišlo je do hudega prepira. Takrat je Nir izvlekel strelno orožje in ustrelil Tomislava. Čeprav so o incidentu takoj obvestili policiste, je lastnik pobegnil.

Po treh dneh bega pa so vinkovški policisti včeraj sporočili, da so osumljenca priprli. Čeprav so sumili, da se Gik skriva v BiH, so 63-letnika na koncu aretirali v vinkovški bolnišnici, kjer je zaradi zdravstvenih težav poiskal pomoč. 

Policijska preiskava je že v teku.