Tresavica

Se Merklovi izteka čas? V njeni stranki se šušlja, da bo morda prisiljena ...

J.P.
12. 7. 2019, 16.16
Posodobljeno: 12. 7. 2019, 16.19
Deli članek:

Nemška kanclerka Angela Merkel bi lahko bila primorana vajeti predati prej, kot pa je nameravala. Razlog? Njeno zdravstveno stanje.

Profimedia
Angela Merkel

Vodja nemške stranke Krščansko-demokratska unija (CDU) Angela Merkel je pred časom obljubila, da se bo politiki odpovedala do volitev leta 2021, a so se po treh epizodah tresavice med njenimi strankarskimi kolegi razplamtele govorice, da bi morda morala žezlo odložiti že prej. Merklova je sicer sama po vsaki od epizod zatrdila, da je z njo vse v najlepšem redu.

Njena naslednica naj bi bila Annegret Kramp-Karrenbauer, čeprav ji je priljubljenost v zadnjem času nekoliko upadla.

Tretjič v manj kot mesecu dni

Poročali smo, da je Merklova med včerajšnjim sprejemom danske premierke Metter Frederiksen sedela, da bi se izognila tresenju, zaradi katerega se je že trikrat znašla na tapeti. Prvič 18. junija med sprejemom ukrajinskega premierja Volodimirja Zelenskega v Berlinu, ki so jo pripisali dehidraciji. Devet dni pozneje jo je tresavica premagala na berlinskem gradu Bellevue, ko je nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier imenoval novo pravosodno ministrico Christine Lambrecht. Ter nato še v sredo, ko je v nemški prestolnici sprejela finskega premierja Anttija Rinneja.

Merklova je na včerajšnji novinarski konferenci dejala, da ni razloga za skrb, kar se tiče njenega zdravja. Kot je pojasnila, je še vedno v fazi "procesiranja" prejšnjega tresenja, a je bil "narejen napredek".