Zaskrbljujoče

VIDEO: Angela Merkel se je spet tresla – že tretjič

J.P.
10. 7. 2019, 13.08
Posodobljeno: 10. 7. 2019, 13.49
Deli članek:

Nemška kanclerka je danes v Berlinu sprejela finskega premierja. Že tretjič v enem mesecu se je je polastila tresavica.

Reuters
Antti Rinne in Angela Merkel

Z vojaškimi častmi sprejeti finski premier Antti Rinne se je držal protokola – postal je pred zbranimi oboroženci, ob njem pa nemška kanclerka Angela Merkel, ko se je je polastila tresavica. Tiskovni predstavnik nemške vlade je kmalu po dogodku sporočil, da se kanclerka počuti dobro in da se pogovori z Rinnejem nadaljujejo, kot je bilo načrtovano, poroča portal Deutsche Welle.

Trikrat v manj kot mesecu dni

Pred manj kot dvema tednoma, 27. junija, bilo je tik pred vkrcanjem na letalo za Osako, ko se je srečala z nemškim predsednikom Frank-Walterjem Steinmeierjem, se je že drugič začela tresti. Približno dve minuti je stala prekrižanih rok v upanju, da bi omilila njihovo tresenje in tresenje trupa.

Le deset dni pred tem je za zaskrbljujoče stanje krivdo zvalila na dehidracijo, ko je v Berlinu z ramo ob rami stala z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim brez popolnega nadzora nad gibanjem telesa. Iz nemške vlade so sporočili, da je bila druga epizoda posledica psiholoških težav, saj se je na vse pretege trudila, da se ne bi ponovila. In da ni razloga za skrb.

Nemška kanclerka po prihodnji mesec dopolnila 65 let. Pred časom je dejala, da se bo po koncu mandata leta 2021 poslovila od politike.