Sledi preiskava

Iz ročke za dizel jim je tekel bencin: javilo se je več kot 100 voznikov

T.L.
3. 4. 2019, 12.59
Posodobljeno: 3. 4. 2019, 13.02
Deli članek:

Zaposlena, odgovorna za zmešnjavo, je bolniško odsotna, v podjetju pa bodo izvedli notranjo preiskavo, ki bo pokazala, kako je lahko prišlo do usodne zamenjave med vrstama goriv.

STA
Fotografija je simbolična

Po veliki napaki, ki se je zgodila na eni od bencinskih črpalk v Splitu in so zaradi nje vozniki v svoje jeklene konjičke na dizelski pogon točili gorivo za vozila na bencinski pogon, sta se hrvaškemu podjetju Ina javila 102 voznika, ki zdaj z izdanimi računi od podjetja zahteva odškodnino. Iz Ine so sporočili, da je njihova zaposlena, odgovorna za zmešnjavo, danes bolniško odsotna, sledi pa notranja preiskava, ki bo pokazala, kako je lahko prišlo do usodne zamenjave med vrstama goriv. 

Poročali smo, da je na eni od črpalk v Splitu od nedelje do ponedeljka zjutraj iz ročke za dizel tekel bencin, številni vozniki pa so tako v svoja vozila točili napačno vrsto goriva. 

Iz Ine so za hrvaške medije sporočili, da pregled video posnetkov, s katerimi so opremljene vse bencinske črpalke v lasti Ine in s pomočjo katerega preverjajo registrske tablice vseh vozil, ki so točile napačno gorivo, še ni končan.