Vozniku skuterja tri leta zapora

Sodni epilog tragedije pri Ulcinju, v kateri sta umrla slovenska turista

M.Ž./Dolenjski list
3. 4. 2019, 11.20
Posodobljeno: 3. 4. 2019, 18.00
Deli članek:

Prvostopenjsko sodišče v Ulcinju je voznika skuterja, ki je lani poleti v Ulcinju z gliserjem do smrti povozil dva slovenska državljana, obsodilo na tri leta zaporne kazni.

Profimedia
Ulcinj, Črna gora.

Lani poleti se je v črnogorskem Ulcinju zgodila huda nesreča na morju, v kateri sta življenje izgubila žena in 10-letni sin belokranjskega športnika Petrita Izairija, znanega trenerja tajskega boksa in ustanovitelja črnomaljskega kluba tajskega boksa Muay Thai Gladiator. Tragedija je dobila sodni epilog, saj je, kot poroča današnje Delo, črnogorskega voznika vodnega skuterja Srđana Danilovića na prvostopenjskem sodišču v Ulcinju obsodilo na tri leta zapora zaradi storitve kaznivega dejanja hujšega ogrožanja varnosti javnega prometa. V to kazen mu je sodišče vštelo tudi čas, ki ga je prebil v priporu od 24. julija do 17. avgusta. 

Kot smo poročali tedaj, je do tragedije prišlo med adrenalinsko vožnjo na t. i. banani, ki je trčila v turistično ladjo. Kljub hitremu posredovanju reševalcev sta mati in sin umrla na kraju nesreče, 13-letna hči in Petrit pa sta bila huje poškodovana, a izven življenjske ogroženosti.