3000 evrov za popravilo

Draga zamenjava na bencinski črpalki: vozniki namesto dizla točili bencin

R.T.
2. 4. 2019, 13.25
Posodobljeno: 2. 4. 2019, 13.51
Deli članek:

Enega voznika je "napaka" stala skoraj 3000 evrov.

Profimedia
Številni so v jeklene konjičke natakali napačno vrsto goriva.

V težavah so se v ponedeljek znašli vozniki vozil na dizelski pogon, ki so se ustavili na enem od bencinskih servisih Ine v Splitu in dotočili gorivo. Izkazalo se je, da so zaradi napake v svoja vozila namesto dizelskega točili gorivo za bencinski motor. 

Napako je opazil eden od voznikov, ki se je po točenju goriva odpravil na daljšo pot in hitro odkril, kaj je razlog za okvaro njegovega motorja. Sume o točenju napačne vrste goriva so potrdili tudi na servisu, kamor je peljal avto in za popravilo plačal skoraj 3000 evrov. O napaki je nato obvestil še bencinski servis. Koliko ljudi je prizadela zamenjava goriva, ni znano, so pa do 9. ure zjutraj, ko so ustavili prodajo "napačnega goriva" na bencinskem servisu izdali stotino računov. 

Slobodna Dalmacija poroča, da je zaplet eden od zaposlenih zaplet komentiral z besedami: "Dogaja se." 

Danes pa so se oglasili tudi v podjetju Ina. Sporočili so, da je zaradi človeške napake v nedeljo prišlo do nenamerne napaka in da je bilo v prostor za shranjevanje Eurodizel Class Plus goriva natočeno bencinsko gorivo, ki se je posledično znašlo še v napravi za točenje dizelskega goriva na prodajnem mestu Smokovik v Splitu. "Prodaja navedenega goriva je bila ustavljena v ponedeljek, 1. aprila okoi 9. ure zjutraj, takoj po sprejemu prijave prvega kupca o težavah z gorivom," so po poročanju 24sata.hr sporočili iz podjetja Ina. 

Na omenjeni bencinski črpalki trenutno prodaja goriva poteka brez posebnosti, so pa v Ini voznikom obljubili, da bodo na omenjeni lokaciji do nedelje lahko gorivo premium vrednosti kupovali po ceni regularnih pogonskih goriv.