Ryanair

Odpustili so jih zaradi objave te fotografije

G.G.
7. 11. 2018, 09.55
Posodobljeno: 7. 11. 2018, 09.55
Deli članek:

Šest uslužbencev letalske družbe Ryanair je s fotografijo opozorilo na neprimerno ravnanje družbe. Zaradi objave fotografije so jih zdaj odpustili.

Jim Atkinson / Twitter
S fotografijo so opozorili na neprimeren odnos podjetja do letalskega osebja.

Zaplet se je zgodil 13. oktobra, ko je bil let iz Malage do Porta prestavljen na naslednji dan. Letalsko osebje je zato moralo prenočiti v Malagi. Šest uslužbencev je na svojstven način izrazilo ogorčenje zaradi neprimernih prostorov za spanje. Na Twitterju so objavili fotografijo, na kateri vidimo, da ležijo na tleh.

Vodstvo nizkocenovne letalske družbe Ryainar je bilo zaradi fotografije jezno. Trdijo, da nikomur ni bilo potrebno spati na tleh. Po njihovih besedah so morali le kratek čas počakati v sobi za osebje, nato pa so jih namestili v VIP prostorih. Ker je fotografija po njihovem mnenju škodila ugledu družbe in ji povzročila nepopravljivo škodo, so akterje kaznovali – z odpovedjo delovnega razmerja.

Portugalski sindikat letaliških delavcev (SNPVAC) je kritičen do ravnanja Ryanaira. Že takoj po objavi fotografije so stopili v bran uslužbencem in potrdili, da so bili od enih ponoči do šestih zjutraj strpani v sobico, kjer niso imeli postelj ali sedišč, oskrbeli pa jih niso niti s hrano in pijačo.