Tragedija v Marseillu

FOTO: Iz ruševin izvlekli še peto in šesto truplo, v nevarnosti tudi sosednje zgradbe

S.R.
7. 11. 2018, 09.08
Posodobljeno: 7. 11. 2018, 14.07
Deli članek:

V Marseillu so po katastrofi, ko sta se zrušili dve stari zgradbi, pod ruševinami našli novi dve trupli.

Reuters
Reševalci so še vedno na delu.

To sta že peta in šesta žrtev ponedeljkove tragedije v tem glavnem mestu jugovzhodne francoske regije Provansa-Alpe-Azurna obala. Izpod ruševin so tako do danes izvlekli trupla štirih moških in dveh žensk.

Lokalne oblasti so sprva sicer navedle, da bi lahko bilo pod ruševinami pokopanih do osem oseb, zato so reševalci še vedno na delu, a je verjetnost, da bi našli še kakšnega preživelega, majhna. »V želji, da bi našli preživele, nadaljujemo z delom,« je pojasnil vodja gasilske brigade v Marseillu Charles-Henri Garie. Delo jim otežuje predvsem velika nevarnost, da bi se zrušile še katere od sosednjih zgradb, ki zaradi ponedeljkove tragedije in delovanja sil morda niso več stabilne.

Reuters
Reševalci so še vedno na delu.

Oblasti sicer še vedno ugotavljajo razlog za nesrečo, h kateri je morda botrovalo tudi obilno deževje, a si je lokalno prebivalstvo povsem enotno, da sta bili ti dve stari zgradbi v zelo slabem stanju in da sta bili močno potrebni obnove. Ena, ki je bila v razpadajočem stanju, je bila sicer prazna, medtem ko je v drugi živelo približno deset ljudi. »Rušijo se hiše revnih ljudi in to ni naključje,« je bil v že v ponedeljek kritičen do mestne stanovanjske politike levičarski politik Jean-Luc Melonchon, ki je obiskal prizorišče tragedije.

Reuters
Reševalci so še vedno na delu.