Kmalu pade kazen

Noče umreti: priznal je, da je umoril nosečo ženo in hčerkici

T.L.
7. 11. 2018, 09.31
Posodobljeno: 20. 11. 2018, 09.52
Deli članek:

Sredi novembra bo jasno, kakšna bo kazen za Chrisa Wattsa, ki je sodil noseči ženi in dvema hčerkicama, starima komaj tri in štiri leta.

Profimedia
Chris in Shanann Watts.

Avgusta letos je ameriško zvezno državo Kolorado pretresla nepojemljiva družinska tragedija, po kateri se ljudje še danes sprašujejo, kako je to sploh mogoče ... Naj spomnimo: Chris Watts je policiji prijavil, da pogreša svojo nosečo ženo Shanann Watts (34) in njuni dve hčerkici, stari tri in štiri leta. Zakon Wattsovih je na prvi pogled deloval idilično, kmalu pa se je izkazalo, da temu ni tako in Chris se je kmalu znašel na prvem mestu osumljencev v policijski preiskavi. Trupla so kmalu našli v cisterni z nafto. 

Profimedia
Zdelo se je, da sta zakonca srečna, vendar ...

Watts je zdaj na sodišču priznal krivdo, da je umoril ženo in otroke. To pa je storil le zato, da se je s tem izognil izreku smrtne kazni, ki mu je zaradi zločinov grozila, saj je okrožni tožilec pristal na predlog obrambe, da - v kolikor Watts prizna krivdo v devetih točkah obtožnice - zahtevo po smrtni kazni opusti.  

Menda Chris ni želel priznati krivde, vendar pa so ga njegovi odvetniki prepričali, da glede na dokaze, ki jih je zbralo tožilstvo, in dejanja (spreminjanje zgodbe, izjave za medije) veliko drugih možnosti niti nima. Wattu grozi sicer izrek treh doživljenjskih zapornih kazni, sodnik pa mu bo kazen izrekel 19. novembra.

Okrožni tožilec Michael Rourke je na tiskovni konferenci dejal, da družina Shanann Watts ni pritiskala za smrtno kazen, saj v tovrstnih primerih pride do "izrednih zamikov". 

Profimedia
Dom, kjer je živela družina Watts.