Motiv?

Oče naj bi pokončal nosečo ženo in hčerkici

J.P.
18. 8. 2018, 09.36
Posodobljeno: 18. 8. 2018, 09.46
Deli članek:

Njihova trupla so bila odvržena v cisterno z nafto.

Facebook
Christopher Lee Watts in Shannan Watts

Odvetniki 33-letnega Christopherja Leeja Watts so v petek v Koloradu zaprosili za DNK analizo vratov umorjenih deklic, da bi ugotovili, če sta res bili zadavljeni. Sodeč po rezultatih je temu najverjetneje res bilo tako.

Smrtna kazen prava redkost

Uradni vzroki smrti sicer še niso znani, potem ko so bila v četrtek najdena trupla njegove 34-letne žene Shanann Watts in njunih dveh hčerk: štiriletne Belle in triletne Celeste. Trupla so bila skrita na naftnem polju, kjer si je mož in oče služil denar. Osumljen je treh umorov in prirejanja dokaznega gradiva, vsebina obtožnice bo znana v ponedeljek. Ameriški mediji poročajo, da tožilstvo razmišlja o smrtni kazni, ki je v Koloradu prava redkost. Odkar so jo leta 1977 ponovno uvedli, so usmrtili le eno osebo.

Facebook
Leta 2015 sta bankrotirala.

Zaenkrat kaže, da so bila trupla v cisterne z nafto odvržena v ponedeljek. Mama je bila v času smrti noseča. Kolorado je ena od dvanajstih ameriških zveznih držav, ki umor nerojenega otroka ne obravnava kot polnopravni umor. Zato bo Watts, če bo obtožen, obtožen le treh.

Facebook
Shanann Watts s hčerkama

Motiv še ni znan

Žrtve so najverjetneje bile umorjene v njihovem domu v kraju Frederick, preden so bila njihova trupla skrita na naftnem polju. Ni še znano, kdaj. Watts je do srede, ko naj bi priznal umore, vztrajal, da je nedolžen in storilce pozival, naj mu vrnejo družino. Motiv za umore še ni znan. Se pa pojavljajo govorice, da odnos med zakoncema ni bil najboljši in da bi lahko povod za dejanje bila nezvestoba.

Par je leta 2015 bankrotiral.

V primeru, da bo spoznan za krivega, ga v najboljšem primeru čaka dosmrtna zaporna kazen brez možnosti pogojnega izpusta.