Prijazna Kanadčanka

VIDEO: Spregovorila »gola Melania«: grozijo ji s smrtjo

J.P.
19. 10. 2018, 19.16
Posodobljeno: 19. 10. 2018, 19.25
Deli članek:

Ni prvič, da sem bila gola, je dejala z naglasom prve dame.

Profimedia
Melanie Marden s "tistim" jopičem.

Pred dnevi smo pisali o provokativnem videospotu ameriškega raperja, ki ustvarja pod nazivom T. I. V posnetku je uporabil žensko, ki je na moč podobna prvi dami Združenih držav Amerike Melaniji Trump. Umanjkal ni niti kontroverzni jopič z napisom »Res mi je vseeno, pa tebi?«, ki ga je nosila med obiskom centra z migrantskimi otroki v Teksasu junija letos. Melaniji v posnetku pripade vloga striptizete, ki se slači na mizi v Belih hiši.

Žalila in poniževala?

Profimedia
Melanie Marden

Zdaj je znano, da je prvo dama upodobila Kanadčanka Melanie Marden. Kot je razkrila, je po objavi posnetka dobila kar nekaj groženj s smrtjo, čeprav ni šlo, kot je poudarila, za politično izjavo. »To je bila priložnost, da stopim iz svojega območja udobja in zaigram prvo damo; ja, golo, kar v preteklosti še nisem počela. Bila sem pogumna, da sem to sprejela,« je dejala. Pa je posnetek žaljiv? »Poslušajte,« je nadaljevala, »mož prve dame je sam precejšen nasilnež. Če bi jo žalila in poniževala, bi to bilo nekaj drugega, ampak mislim, da je nisem. Nič slabega nisem mislila. Kanadčanka sem … Prijazna severna soseda.«

Mardenova je pred intervjujem za Inside Edition na instagramu zapisala, da je izkoristila priložnost za opolnomočenje žensk. Svojo vlogo je primerjala z likom Donalda Trumpa, kot ga je upodobil ameriški igralec Alec Baldwin.

»Hotela sem biti pogumna in brez strahu ter prvič v življenju sprejeti vlogo, za katero je bila potrebna golota. Teles se ne smemo sramovati. V času, ko so ženske končno začele govoriti, se mi zdi dobro, da sem zbrala dovolj moči za upodobitev gole prve dame,« je še povedala.