Tragično

Osemletnik tako bolan, da je mamo prosil, naj ga ubije

R.T.
19. 10. 2018, 17.06
Posodobljeno: 19. 10. 2018, 17.12
Deli članek:

Družina ne ve več, kaj bi, potem ko se je njihov sin zaradi obolenja povsem spremenil.

Profimedia
Bil je povsem običajen fant (fotografija je simbolična).

Osemletnega Williama Hewletta pestijo nasilni izpadi in halucinacije – mamo je celo zaprosil, naj ga ubije. Fant se ne prehranjuje, kot bi se moral, se tako zelo boji gumbov, da bruha, le stežka zaspi in si zadnjih deset mesecev ne umiva zob. Družina je na diagnozo čakala leto dni – fanta naj bi pestil »pediatrični akutni pojav nevropsihiatričnega sindroma« (P.A.N.S.). Njegova mama Johanne je prepričana, da se je sinovo stanje kriva plesen v njihovem domu v Winchestru. Tako zelo prepričana, da so se izselili in najeli drugo hišo. A sinu ni šlo na bolje.

Bil je povsem običajen fant

Johanne in njen mož Jez sta prepričana, da se je njun sin prelevil v demona, postal nasilen in začel halucinirati. Kot pravita, da se je začelo s povišano temperaturo, ki jo je imel 12. septembra lani. »Bilo je kot nekaj iz filma Izganjalec hudiča – spremenil se je čez noč,« je povedala mama. »Postal je agresiven in nasilen. Videti je bil drugače, bil je bled, njegove oči vdrte. Imel je privide krvi, ki je kapljala z zaves.« Mama se spominja tudi, da je nekega dne eno uro molil v njenem naročju in prosil boga, naj ga ubije. Za vsak slučaj je isto prosil tudi njo – rekel ji je, naj ga porine pred avtobus.

Preden je zbolel, je bil povsem običajen fant, pravita starša. Nenavadno stanje je najverjetneje posledica infekcije, ki sproži imunski odziv, posledično pa fantu otekajo možgani.

Britanska družina namerava pomoč poiskati v Združenih državah Amerike.