Lokalne posebnosti

Ste vedeli? Dovolj je že, da glasuje zase in bo župan

T.L., Mi.K.
19. 10. 2018, 13.41
Posodobljeno: 19. 10. 2018, 14.19
Deli članek:

Sevnica znova v središču pozornosti. Tokrat za to "ni kriva" Melania Trump.

Bobo
Fotografija je arhivska

Medtem ko je v nekaterih občinah precejšnja gneča med kandidati za županske stolčke - največ interesa je v štajerski prestolnici, kjer se želi na županski stolček povzpeti kar 18 kandidatov -, pa v oči zbode v zadnjih letih svetovno znana občina Sevnica. Ne, tokrat ne gre za povezavo z Melanijo Trump, rojeno v Sevnici, ki je ime rodnega mesta ponesla v svet zahvaljujoč poroki z Donaldom Trumpom in njegovo izvolitvijo za predsednika ZDA. Gre pa za to, da je aktualni sevniški župan in kandidat SLS Srečko Ocvirk, ki se bo potegoval za svoj tretji polni županski mandat, ostal brez protikandidata. 

Ocvirk je na nadomestnih županskih volitvah leta 2008 prevzel funkcijo župana. V času županovanja Kristjana Janca, ki je tragično umrl v nesreči pri hidroelektrarni Blanca, je Ocvirk zasedal mesto podžupana.

Za zmago je dovolj že en glas

In kaj to pomeni v praksi? Kot smo izvedeli na Državni volilni komisiji (DVK), bo na dan volitev Ocvirku zadostovalo, da dobi en glas podpore - pa tudi, če glasuje sam zase.

No, z gotovostjo lahko trdimo, da bo Ocvirk na volitvah zagotovo dobil več kot en glas in bo očitno eden redkih županov, ki bo lahko volilni dan preživel relativno umirjeno. K zapisanemu lahko dodamo še, da tudi stroški njegove volilne kampanje ne bodo dosegli astronomskih zneskov ...