Kiosk pregrehe

FOTO: Pri obračunu v Štepanjcu vendarle ni šlo za poskus uboja

G.G./M.R.
19. 10. 2018, 12.18
Posodobljeno: 19. 10. 2018, 15.49
Deli članek:

Izvedeli smo nekatere podrobnosti včerajšnjega dramatičnega dogajanja v kiosku na Litijski cesti v ljubljanskem Štepanjskem naselju.

Žiga Kariž
Kiosk, v katerem je prišlo do obračuna med mladeničema.

Svet24
V trafiko je vabil 23-letnik.

Iz dopoldanskega poročila ljubljanskih policistov je bilo moč sklepati, da se je v Štepanjskem naselju zgodil poskus uboja: »Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da sta se 23-letni in 18-letni moški, ki se poznata, pred tem sprla, zaradi česar je mlajši večkrat udaril starejšega z rokami po glavi in ga z ostrim predmetom zabodel v zgornji del telesa,« so med drugim sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Osumljencu je bila tako rekoč na kraju odvzeta prostost zaradi utemeljenih sumov storitve kaznivega dejanja poskusa uboja, za kar je sicer zagrožena kazen od pet do petnajst let zapora. 

Po naših neuradnih informacijah je 23-letnik najemnik trafike. Osemnajstletnika, s katerim sta se kot rečeno poznala, naj bi v notranjost zvabil z namenom, da imata spolni odnos, zaradi česar sta potem fizično obračunala, spor pa se je za starejšega končal v kliničnem centru, vendar je po zadnjih informacijah jasno, da je utrpel le lažje poškodbe in njegovo življenje ni ogroženo.

Osumljenec že na prostosti

Mlajši udeleženec spora je bil sicer po incidentu pridržan, a so popoldan njegovo pridržanje odpravili, saj naj vendarle ne bi šlo za poskus uboja. Kriminalisti sedaj preiskavo nadaljujejo v smeri sumov kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe in tatvine.

Tanja, stanovalka bližnjega bloka, je medtem za Svet24 povedala: »Nenadoma je bilo spodaj polno policije. Pet ali šest policijskih avtomobilov in dve rešilni vozili. Enega fanta so odpeljali z rešilcem, drugega pa so dolgo časa nekaj spraševali v policijskem vozilu. Izgledalo je, kot da policisti nekaj iščejo.«

Novice Svet24
Veliko število policijskih in reševalnih vozil na Litijski cesti.

Svet24
Na cunji so še sledovi krvi.

Svet24
Incident se je zgodil v četrtek okoli 19.30.