Morski psi

FOTO: Šli so na izlet z ladjico in zagledali ta grozljiv prizor

R.T.
19. 10. 2018, 14.02
Posodobljeno: 19. 10. 2018, 14.07
Deli članek:

Trumo turistov sta presenetila dva bela morska psa, ki sta obedovala kita.

Facebook (Joanne Jarzobski Photography)
Beli morski pes 'reciklira' mrtvega kita brazdavca.

160 turistov se je, nič hudega slutečih, podalo na izlet z ladjico, v bližini polotokam Cape Cod v ameriški zvezni državi Massachusetts. Vodička, sicer morska biologinja, je zjutraj dobila informacijo, da v bližini plava kit. Zato je kapitanu naročila, da ladjico odpelje do mesta, kjer bi se naj nahajal kit. "Zjutraj so nam sporočili, da v zalivu plava kit. Prosili so nas, naj ga dokumentiramo," je za portal BusinessInsider dejala vodička in morska biologinja Joanne Jarzobski.

A turisti so namesto pogleda na prosto plavajočega morskega sesalca, naleteli na grozljiv prizor. V vodi je sicer res plaval velik kit brazdavec, a bil je mrtev, njegovo truplo pa sta mesarila dva velika bela morska psa.

Eden izmed njiju je bil naravnost ogromen, po ocenah očividcev je v dolžino meril namreč okoli šest metrov.

"Tam sta bila vsaj dva bela morska psa, ki sta se mastila na mrtvem kitu. Eden izmed njiju je bil ogromen, približno šest metrov dolg, ali še več," je opisala biologinja, ki je sicer prepričana, da je tovrsten prizor dobra novica. "Morski psi so pomembne živali v našem okolju, a imajo izredno slab ugled. Morski psi so zelo dober pokazatelj zdravega ekosistema. Videti belega morskega psa v akciji pa je resnično edinstvena izkušnja, tako za potnike kot za našo ekipo," je še dejala Joanne Jarzobski.