Utopitev?

Skrivnostni trupli v kopalkah: pravijo, da sta umrli sestri

R.T.
19. 10. 2018, 12.30
Posodobljeno: 19. 10. 2018, 13.02
Deli članek:

Trupli sicer še nista identificirani, mediji pa pišejo, da naj bi šlo za sestri.

STA
Fotografija je arhivska.

Poročali smo, da so v zadnjih dveh dneh v morju pri hrvaškem otoku Ugljanu našli trupli dveh žensk, obe sta bili oblečeni v kopalke, spremembe na truplih pa kažejo, da sta bili v morju že nekaj časa. Zadrska policija je že od odkritja skrivnostnih in še neidentificiranih trupel sumila, da gre za dva povezana primera utopitve.

Hrvaški portali pa že navajajo izjave tiskovnega predstavnika zadrske policije, ki je dejal, da trupel še niso identificirali in da čakajo rezultate obdukcij, da pa je že jasno, da smrt žensk ni posledica kaznivega dejanja. Trenutna predpostavka policije je, da se je ena ženska začela utapljati, druga ji je priskočila na pomoč, zaradi močnih morskih tokov pa sta se obe utopili. 

Policija sumi, da sta žrtvi hrvaški državljanki srednjih let, ki sta odšli na kopanje. Njune osebne predmete so našli na plaži, nedaleč od kraja, kjer so ju našli, in obe sta lastnici vikenda v mestu Ždrelac na otoku Pašman. Portal Zadarski.hr pa je neuradno izvedel, da naj bi šlo za dve sestri, ki sta poletja preživljali v hiški na vikendu.