Avstralko Fiono Simpson je v sredo, ko se je s hčerko in mamo v avtomobilu vozila po eni od številnih podeželskih cest v zvezni državi Queensland, presenetilo hudo neurje, ki ga je spremljala debela toča. Z odzivom si je na družabnih omrežjih prislužila naziv »najbolj trdožive matere v Avstraliji.«

V bližini kraja Kingaroy je toča po pločevini začela udrihati s takšno ihto, da se je raztreščilo steklo na vozilu, nadaljevanje vožnje pa je bilo nemogoče. Da bi zaščitila svojo komaj štiri mesece staro dojenčico, je ledenim izstrelkom nastavila svoje telo.

»Močno je počilo, zadnjega okna pa naenkrat ni bilo več,« je povedala za avstralsko ABC. Ustavila je, odpela varnostni pas, splezala na zadnje sedeže in legla prek otroškega sedeža, v katerem je počivala hčerkica. »Ko sem pogledala pod sebe, sem videla, da stoka, a je nisem slišala, saj je bilo preglasno,« je še opisala travmatične trenutke, ki so na njenem hrbtu pustili grozljive posledice. Trojico nebogljenih žensk so pozneje rešili reševalci.