Groza na dvorišču

Kombi za dostavo hrane pred vrtcem povozil dve 5-letnici

R.T.
12. 10. 2018, 13.04
Posodobljeno: 12. 10. 2018, 13.05
Deli članek:

Grozljivka pred vrtcem »Kockice« se je domnevno odvila pred očmi tridesetih otrok.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Huda nesreča se je pripetila v srbskem mestu Ruma v bližini Sremske Mitrovice. Včeraj, ob približno 11. uri dopoldne, je na dvorišču vrtca »Kockice« kombi za dostavo hrane povozil dve petletni deklici, poroča srbski portal Blic. Kombi Zavoda za predšolsko vzgojo in izobraževanje, v okviru katerega deluje tudi vrtec, je tjakaj kot običajno pripeljal hrano za malčke. Po neuradnih informacijah portala naj bi se nesreča zgodila pred očmi približno 30 otrok, ki so se takrat igrali na dvorišču.

Eno deklico so morali zaradi hudih poškodb glave nemudoma prepeljati na Inštitut za zaščito otrok v Novem Sadu, kjer so ugotovili, da je utrpela več zlomov ličnice. Njeno življenje sicer ni ogroženo, trenutno pa leži na enoti za intenzivno nego na otroški kirurgiji in je pri zavesti. Druga je zaradi lažjih poškodb na ustih pristala v zdravstvenem domu v Rumi, od koder so jo že poslali v domačo oskrbo.

Srbska policija, ki je bila prisotna tudi na kraju samem, zadevo zdaj preiskuje v sodelovanju s pristojnim tožilstvom, še poroča Blic.