Obriše se lahko pod nosom

Za dobrosrčnega brezdomca zbrala 350.000 evrov in denar pognala za razkošje

S.R.
4. 9. 2018, 20.54
Posodobljeno: 4. 9. 2018, 21.01
Deli članek:

Odvetnik bosjaka Johnnyja Bobbitta, ki se je lani s svojo dobrosrčnostjo zavihtel na naslovnice mednarodnih medijev, trdi, da je denar, namenjen njegovi stranki, izpuhtel.

Profimedia
Ima prikolico, a 400.000 dolarjev je bilo namenjenih njemu.

Bobbitt je lani iz zagate pomagal Kate McClure, ki je na avtocesti v Philadelphii obtičala s praznim rezervoarjem bencina. Izpraznil je svoje žepe in ji poklonil še zadnjih 20 dolarjev, ki jih je premogel. Mladenko in njenega partnerja je dobrosrčnost tako ganila, da sta na spletu začela kampanjo za zbiranje denarja, s katerim naj bi mu pozneje zagotovila streho nad glavo. V uspešni kampanji sta zbrala 400.000 dolarjev (slabih 350.000 evrov), a je do Bobbitta pricurljalo malo tega cvenka. Naselila sta ga v prikolico na svojem posestvu nekje na podeželju, denar pa očitno pognala sama. 

Profimedia
Takole so se fotografirali, ko sta zanj še zbirala denar.

Bobbitt, ki sicer priznava, da se bori z odvisnostjo od drog, trdi, da je par denar, ki ga je zanj namenilo kar 14.000 donatorjev, zapravil za razsipno življenje. Njegov odvetnik Chris Fallon zdaj pravi, da je od odvetnikov razsipnega para končno dočakal priznanje, da denarja ni več. Bobbitt je Fallona najel, ko ga je začelo skrbeti, da obljubljeni novci nikoli ne bodo dosegli njegovega žepa.

Profimedia
Srečni časi: rešitelj Bobbitt, Kate McClure in njen partner Mark D'Amico.