Majhne spremembe za velike razlike

Triki za hujšanje, s katerimi boste vedno siti

Tea Dečman
4. 9. 2018, 21.00
Deli članek:

Ne verjamete v drastične diete? S temi preprostimi triki boste sami sebe »prinesli okrog«.

Dreamstime
Pet obrokov na dan si vsekakor privoščite.

Velikokrat jemo takrat, ko v resnici sploh nismo lačni, temveč žejni. Namesto da planete na čokoladice, sendviče in piškote, si raje skuhajte čaj – zelenega ali pa najljubšega zeliščnega. Topel čaj vas bo prijetno pogrel, vsaj za nekaj časa »nasitil« s svojim okusom, pa še zdravilen je. Pri izbiri čaja bodite izbirčni in si priskrbite kakovostnega, tako da se boste prav vsakič veselili svojega čajnega obreda. Da bo obred zares popoln, si privoščite novo čajno skodelico, ki vas bo dodatno spodbujala k novi, zdravi razvadi.

Zdravi nadomestki

Večina ljudi, ki jih mučijo odvečni kilogrami, ima v odnosu do hrane neko šibko točko. Za nekatere so to čokolada in sladkarije, za druge kruh in testenine. Zato je zelo pomembno, da spoznate svojo ahilovo peto, saj se le tako lahko prelisičite v pravem trenutku. Pri tem ni dovolj, da veste le, katera vrsta hrane je to, temveč tudi, kako se počutite, kadar »zaslišite, da vas kliče«, oziroma kadar jo jeste, ter zakaj vas prav ta hrana tako zelo privlači. Šele po takšni natančni analizi svoje šibke točke se lahko namreč lotite iskanja zdravega in manj kaloričnega nadomestka.

Iz "ne smem" v "nočem"

Prepovedane stvari so vedno najbolj privlačne, kar velja tudi pri prehrani. Zato poskušajte prelisičiti svoj um tako, da besedi »ne smem« zavestno zamenjate z besedo »nočem«. Zakaj bi samemu sebi dopovedovali, da nečesa ne smete, če pa veste, da to ne drži? V resnici greste lahko kadarkoli v trgovino ter si kupite in pojeste vse »pregrehe«, ki si jih vsak dan prepovedujete. Toda ker želite shujšati (oziroma se vsaj ne zrediti), vse te dobrote zavestno zavrnite: »Ne, čeprav bi lahko, nočem!« Tako boste občutek večnega poraženca (ki tako in tako vsakič znova prekrši osebno prepoved) zamenjali za občutek zmagovalca, ki sam ureja svoje življenje.