Nova zelandija

Premierka rodila punčko

B.K.
21. 6. 2018, 09.21
Posodobljeno: 21. 6. 2018, 09.23
Deli članek:

Novozelandska predsednica vlade, ki je zaradi nosečniškega trebuščka postala v svoji državi prava zvezdnica, je danes rodila deklico.

Instagram
3,3 kilograme tehta dojenčica Jacinde Ardern in Clarka Gayforda.

3,3 kilograme tehta dojenčica Jacinde Ardern, druge ženske v zgodovini, ki je rodila med opravljanjem premierske funkcije. Prva je bila tedanja pakistanska premierka Benazir Bhutto, ki je leta 1990 prav tako rodila deklico.

Ardernova je bila v četrtek sprejeta v bolnišnico v mestu Auckland. Bila je že štiri dni za predvidenim rokom.

37-letnica si bo vzela šest tednov materinskega dopusta, v tem času jo bo na čelu države nadomeščal njen namestnik Winston Peters. A tudi med zasluženimi počitnicami Jacinda ne misli ravno počivati. Sporočila je namreč, da bo dnevno pregledovala vso dokumentacijo, zato, da bo ostala na tekočem

“Nisem prva ženska, ki opravlja več stvari naenkrat. Nisem prva ženska, ki dela in ima otroka; mnogo žensk je to opravljalo že pred mano,” je Ardernova dejala pred časom za nacionalni radio.

Ob srečnem dnevu so ji javno že čestitali kolegi iz regije, med drugimi tudi nekdanja novozelandska premierka Helen Clark in avstralski premier Malcom Turnbull.

Ardernova je bila na mesto premierke imenovana oktobra, januarja pa je sporočila, da s partnerjem Clarkom Gayfordom pričakujeta otroka.