Oranžno opozorilo

Prihajajo močnejše nevihte, nato pa izredna ohladitev s silnimi vetrovi

S.R.
21. 6. 2018, 09.25
Posodobljeno: 21. 6. 2018, 10.46
Deli članek:

Agencija RS za okolje (Arso) je izdala oranžno opozorilo pred dramatičnimi vremenskimi razmerami, ki se bodo nad našimi kraji razvile popoldne in zvečer.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Danes bo sicer še sončno in vroče, sporoča Arso, popoldne in zvečer pa se bodo predvsem na severu države pojavile nevihte, ki so krajevno lahko tudi močnejše narave. Prehodno bo zapihal tudi jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj Celzija. Nevihte se bodo ponoči razširile nad večji del države.

Arso
Danes zvečer.

Ob močnejših nalivih lahko danes popoldne in zvečer predvsem na severu, v drugem delu noči in v petek dopoldne pa tudi v večjem delu države hitro in močno porastejo manjši vodotoki in hudourniki. Ponekod lahko pride do razlivanj.

Jutri nas čaka nova sprememba. Sprva bo oblačno s padavinami, krajevnimi nalivi in močnejšimi sunki vetra. Nevihte bomo možne tudi na jugu. Popoldne bo dež od severa povsod ponehal, nebo pa se bo začelo jasniti. A tej dobri novici sledi slaba, sploh če ste nekoliko zmrzljive narave, saj se bo močno ohladilo. Kot so že včeraj opozorili na Arso,bo ohladitev za poletje izrazita, saj bodo v notranjosti države dnevne temperature v petek le okoli 15 stopinj Celzija, naše vršace pa bo pobelilo, v visokogorju bodo temperature padle tudi pod ledišče, zato bo ponekod tudi snežilo. Danes dodajajo, da lahko krajevno v 6 urah pade tudi več kot 50 litrov dežja na kvadratni meter. Predvsem na obali so možni močni sunki vetra severnih smeri, ki lahko dosežejo tudi med 70 in 100 kilometrov na uro. Popoldne se bo dogajanje nekoliko umirilo. Temperature se bodo ponekod sicer povzpele do 21, ob morju pa do 23 stopinj Celzija.

Arso
Oranžni alarm za jutri.

V soboto in nedeljo bo delno jasno in sveže, zjutraj pa bo nekatere nižine zajela megla. Na Primorskem bo še pihala povečini šibka burja.