Drama pri severnih sosedih

VIDEO: Blaznež na Dunaju s strehe mimoidoče in policiste obstreljeval z opeko

S.R.
21. 6. 2018, 08.47
Posodobljeno: 21. 6. 2018, 09.43
Deli članek:

Dunajski policisti so imeli polne roke dela s posameznikom, ki se je zatekel na streho visoke zgradbe, s katere je več kot sedem ur s strešno opeko in kričanjem odbijal vse napade organov pregona.

Šuki Stublinac/Facebook
Ostalo mu je še veliko streliva.

Na Dunaju so že od zgodnjih jutranjih ur na terenu posredovali policisti, gasilci in reševalci. Na pomoč so poklicali tudi posebej izurjenega pogajalca, da bi s strehe z besedami spravil nekega posameznika, ki je s strešno opeko obstreljeval pešce, policiste in gasilce. Avstrijski mediji ne poročajo, ali je ciljal tudi reševalce. Ko je prvi poskus aretacije na strehi spodletel policistom, so »opekarja« malo po 9. uri le uspeli obvladati pripadniki specialne enote Cobra. Blaznež je zdaj že v varnih rokah policije.

Vse se je začeli ob drugi uri zjutraj

Medtem ko so gasilci na pločniku pred hišo razpostrli varovalno ponjavo, če bi se blaznežu slučajno preveč zašibila kolena ali pa bi se mu v glavo prikradla najbolj črna misel, so policisti okoli zgradbe krožili s helikopterjem. Drama se je sicer začela kmalu po drugi uri zjutraj.

Motiv za razgrajanje sprva ni bil znan, tiskovni predstavnik policije pa je za portal Heute.at najprej nepresenetljivo pojasnil, da se je gospodu bržkone omračil um. Zdaj je jasno, da gre za ubežnika, ki ga je policija na podlagi naloga za prijetje na ulici Wattgasse poskušala aretirati malo po drugi uri zjutraj. Ta je nato skozi okno pobegnil na streho, kjer je z opeko več kot sedem ur uspešno odbijal vsa poskuse, da bi se mu približali. Moškega sicer sumijo dveh ropov, nasilja in poškodovanja tuje lastnine. "S strehe kriči zmedene reči, z opeko pa je že poškodoval nekaj avtomobilov," je dejal tiskovni predstavnik policije ter dodal, da še ne vedo, ali ima pri sebi tudi kakšno drugo orožje. Drama je kot kaže vendarle minila brez poškodb.