Temni splet

Mlada francoska gospodinja v resnici kriminalna kraljica

R.T.
20. 6. 2018, 09.35
Posodobljeno: 20. 6. 2018, 09.39
Deli članek:

Francoska policija je ob preiskavi spletnega črnega trga Black Hand prijela nenavadno osumljenko – mlado mamo samohranilko.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Francoske oblasti so v začetku prejšnjega tedna zaprle spletno stran na tako imenovanem ‘temnem spletu,’ imenovano Black Hand (črna roka), ki je bila ena izmed največjih kriminalnih spletnih platform v franciji. Na spletnem tržišču so se prodajale droge in orožje.

V štirih koordiniranih racijah v francoskih mestih Lille, Montpellier in Marseille so posebne policijske enote pridržale štiri osumljence, zasegle pa za 4.000 evrov gotovine in za približno 25.000 evrov kriptovalut.

V Lilleju so aretirali nenavadno osumljenko za takšno vrsto kriminala – 28-letno mati dveh otrok, nezaposleno in brez partnerja. “Da ne tem nivoju deluje ženska, je precej izvirno,” je za medije dejal vir iz francoskega Nacionalnega direktorata za obveščevalne in carinske preiskave, ki je zatrdil, da je večina osumljencev za takšno vrsto kriminala, samskih mlajših moških.

28-letnica je operacije na temnem delu spleta vodila pod psevdonimom Anoushka, a ni bila ustanoviteljica omenjene nelegalne strani, je pa igrala ključno vlogo pri njenem delovanju.

Preiskovalci sicer ocenjujejo, da se je na strani Black Hand vsako leto obrnilo za več deset tisoč evrov denarja.