Biblija mode

Melania diktira stil kraljicam in damam

S.N.
15. 4. 2017, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Očitki, da prva dama Združenih držav Amerike oponaša modni stil žene nekdanjega ameriškega predsednika Jackie Kennedy, so se izkazali za neutemeljene, če ne povsem za lase privlečene.

Profimedia
Revija Vogue prvi dami ZDA poje hvalospeve.

Dejstvo je namreč, da Melanijinemu občutku za eleganco ter izboru čistih krojev in prefinjenih linij ne seže do kolen niti največja modna ikona izpred nekaj desetletij.

Zdi se, da celo stilisti z evropskih dvorov, ki svoje kraljice in princese odevajo v resnično izborne modne kreacije, samo čakajo, kaj si bo nadela Melania, in potem planejo na delo ter poskrbijo, da so aristokratinje vsaj v podobnih barvah kot njihova vzornica.

V nakitu se sicer Melania s kraljicami ne more kosati, njihov je zgodovinski in neprecenljive vrednosti. 

NE GRE LE ZA OBLEKE

Biblija stila, revija Vogue, ki na svojih straneh združuje največje modne strokovnjake na svetu in tudi najbolj neusmiljene kritike, je vpliv prve dame Amerike tudi že poimenovala – kot »Melania učinek«.

Urednik Edward Barsamian je poudaril, da ne gre le za izbor oblačil, temveč prav poseben način izražanja elegance – gibanje, izbor rokavic, uhanov, brošk …

Posebej je pohvalil Melanijin izbor modre obleke Ralpha Laurena ob soprogovi inavguraciji in priznal, da je oponašalke pričakoval. A je z njimi zahtevni urednik celo zadovoljen: »Danska princesa Mary, belgijska kraljica Matilda in prva dama Argentine Juliana Awada so dojele, kaj je Melania učinek, tako da jim je kopiranje njenega stila izvrstno uspelo.«