V Izoli

Rok je 29-letnika poskušal umoriti kar pred barom

Manuela Doso
14. 4. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Niti osem tednov ni minilo, odkar smo poročali o grozljivem umoru, ki se je zgodil v izolskem starem mestnem jedru, ko iz obalnega mesteca spet prihajajo tragične novice, na srečo brez smrtnega izida.

Novice Svet24
Krvni madeži so ostali na šestih mestih.

Šestindvajsetletni Rok Gunjač, ki živi v starem delu mesta, je bil tako rekoč sosed pred tedni ubite Andreje Ogreševič in njenega domnevnega krvnika Stefana Lange. Živi namreč le nekaj metrov od Dvoriščne ulice, kjer je pred tedni umrla Andreja – v bližini lokala Koral na Velikem trgu. Mesto, kjer je Gunjač poskusil umoriti Koprčana, pa je za ovinkom, ob obalni poti, nekaj sto metrov od zabojnikov, pri katerih so našli Andrejino truplo.

Novice Svet24
Začelo naj bi se pri lokalu Sidro, nadaljevalo na vrtu lokala Bariera.

SPOR SE JE ZAČEL PRI GOSTILNI

Spor med moškima naj bi se začel pri gostilni Sidro, madeži krvi pa so dobro vidni pri letnem vrtu lokala Bariera (na Sončnem nabrežju, čez cesto od vhoda v lokal, na obalni poti),ki je bil v času zločina zaprt. Iz četrtkovega policijskega poročila Anite Leskovec, tiskovne predstavnice PU Koper, izhaja: »Ob 1.27 so nas iz izolske bolnice obvestili, da je pri njih iskal zdravniško pomoč 29-letnik iz okolice Kopra, ki je bil trikrat zaboden (je izven smrtne nevarnosti). Policisti so po prvih zbranih obvestilih ugotovili, da se je poškodovani v Izoli sprl s 26-letnim domačinom, ki je šel po nož, nato pa ga zabodel in pobegnil. Osumljenemu so policisti ob 5.33 odvzeli prostost. Kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil o dogajanju.«

Novice Svet24
Madeži krvi so dobro vidni na vrtu gostinskega lokala Bariera.

Črna Primorska

Od januarja do aprila 2017 sta se na Primorskem zgodila že dva srhljiva zločina; v Izoli je Stefan Langa do smrti zabodel Andrejo, Marko Abram s Krasa pa je pred mesecem dni obglavil brata in babico. 

HITRO VZKIPLJIV

Medtem ko identiteta 29-letne žrtve še ni znana, šlo naj bi za občana koprskega naselja Pobegi, ki je od središča primorske prestolnice oddaljeno sedem kilometrov, smo o Roku, velikem ljubitelju rolkanja, izvedeli, da je bil v redu fant, da pa so tisti, ki so se z njim družili ali ga poznali, pazili na svoje besede, saj so opazili, da ga lahko malenkost vrže iz tira.

TEŽKA PRETEKLOST

Sicer pa je imel Gunjač v preteklosti nekaj težkih izkušenj, predvsem je nanj vplivala smrt njegovega očeta Elvisa, ki bi bil danes star 50 let, kar se je zgodilo pred približno petnajstimi leti, nam je pojasnila soseda. Rokova mati pa naj bi po pripovedovanju sosedov z mlajšima hčerkama, Rokovima sestrama, odšla živet v tujino. Živele naj bi v Belgiji, potem v Švici, nihče pa ni prepričan, kje so zdaj.Sosedje pravijo, da sester niso videli deset let ali več: »Rokova mati in oče sta bila odvisnika, kaj vse je pretrpel in kolikokrat je bil prepuščen sam sebi, ve najbolje on sam. Njegovo življenje ni bilo postlano z rožicami.«

Novice Svet24
Koščki stekla in luže vode, s katero so spirali kri.

Stari znanec policije?

Po neuradnih podatkih smo izvedeli, da je bil Rok že zaprt v belgijskem zaporu. V Belgijo je pobegnil k svoji materi, da bi se izognil roki pravice.

Mlajši moški, njegov znanec, pripoveduje: »Ne vem, ali ima Rok službo, ampak pred dvema letoma je delal v kuhinji gostilne Istra, to je tista v Izoli, z velikim letnim vrtom.« Na vprašanje, zakaj je prišlo do spora, odgovarjajo: »Tega ne vemo, toda Roku ni bilo treba veliko, da je planil.« Čeprav so ga poznali kot fanta, ki je bil hitre jeze in zamere, in so zaradi izraza na njegovem obrazu raje rekli kakšno manj kot preveč, Roku poskusa umora nihče ne bi pripisal.

NI BIL NARKOMAN

Vedo, da ni bil narkoman, rad je imel »skejtanje« in čisto mogoče je,da je za »razvedrilo« kaj vzel ali pokadil marihuano: »In kaj bo z njim zdaj? Odpeljali ga bodo v psihiatrično bolnišnico, čez leto ali dve bo nazaj v Izoli, hujši, kot je bil kadarkoli. Tam te ne rehabilitirajo, ampak naučijo, kako biti pravi barabin, če to že prej nisi bil,« je razmišljal zaskrbljeni domačin.