Slišal je glasen pok

Skrivnostne okoliščine prometne nesreče, v kateri je umrl 17-letnik

R.T.
14. 4. 2017, 17.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V zgodnjih jutranjih urah se je v Zgornji Avstriji zgodila nenavadna nesreča, ki je bila usodna za 17-letnega fanta.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Dva fanta, stara 16 in 17 let, sta se zgodaj zjutraj v avstrijskem Tumeltshamu sprla z voznikom kombiniranega vozila. Pri tem se je starejši od obeh oprijel vrat vozila, ko je voznik nenadoma pohodil plin in 17-letnika z vozilom vlekel za seboj. Ta je pri tem utrpel tako hude poškodbe glave, da mu ni bilo več pomoči. Voznik je s kraja nesreče pobegnil, vendar ga je policija že izsledila.

Po pričevanju 16-letnika sta s prijateljem ob približno 4.30 hodila po vasi, ko sta voznika kombiniranega vozila vprašala, če bi ju bil pripravljen peljati del poti. Temu srečanju je sledil spor, pri čemer naj bi bila oba najstnika pod vplivom alkohola, pravi policijska predstavnica Heide Klopf. Policija še vedno ugotavlja nadaljnji potek dogodkov.

16-letnik je slišal glasen pok

Jasno je le to, da je voznik nenadoma stopil na plin in z vozilom 17-letnega mladeniča vlekel po cestišču. 16-letnik je policiji povedal, da je sam stekel za vozilom in zaslišal glasen pok. Ko je dosegel svojega prijatelja, je ta hudo poškodovan negibno ležal na cesti, voznik kombija pa je odpeljal. Ker je imel izpraznjeno baterijo telefona, je stekel do bližnjega podjetja in od tam poklical reševalce. Ti so po prihodu na prizorišče 17-letnika nemudoma začeli oživljati, ga prepeljali v bolnišnico, kjer je za posledicami poškodb umrl.

Policija je voznika na podlagi fotografije registrske tablice hitro izsledila in prijela, vendar zaenkrat še ni znano, kakšen je njegov opis dogajanja, prav tako še niso znani izsledki obdukcije.