Sporno

Delavci tlakovali asfaltno cesto, a samo do hiše direktorja

mv
15. 4. 2017, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Delavci podjetja JKP Put so tlakovali asfaltno cesto v novosadski ulici Stefana Stefanovića, a samo do hiše direktorja podjetja Gradsko zelenilo (Mestno zelenje) Miloša Egića, sicer člana Vučićeve stranke.

Profimedia
Prebivalci ulice so kmalu ugotovili, da dela niso stekla zaradi njih (fotografija je arhivska).

Prebivalci ulice so se novih del najprej razveselili, potem pa so razočarani ugotovili, da je bilo v načrtu asfaltirati samo sedemdeset metrov ceste. »Takoj ko smo videli, da popravljajo cesto, smo si rekli, končno se je nekdo spomnil na nas. Toda na naše začudenje so se dela zaustavila takoj za hišo direktorja. Potem smo poklicali inšpekcijo in odgovorne z zavoda za gradnjo mesta,« so povedali Egićevi sosedje. Kot so dodali prebivalci ulice, so inšpektorji in vodje uprave za pozidavo zemljišč in investicije prišli na teren in preverili stanje.

Miloš Egić pravi, da obnova asfalta samo do njegove hiše ni sporna. 

V načrtu je bila samo delna obnova

Ob koncu pregleda so pojasnili, da načrt za obnovo poti skozi celotno ulico ne obstaja. Občane čudi dejstvo, da so jih samo nekaj dni pred obnovo obvestili, naj z ulice umaknejo vse avtomobile, zato se jim je zdelo logično, da bodo asfaltirali po celotni ulici. Iz podjetja JKP Put so sporočili, da so asfaltiranje v takšnem obsegu izvršili po nalogu uprave za pozidavo zemljišč in investicije. »Dela so izvedena na sedemdesetih metrih cestišča, ki je bilo najbolj poškodovano,« so pojasnili iz podjetja.

Egić: Pri tem nimam nobenega vpliva

Miloš Egić, ki je bil v prejšnjem mandatu direktor uprave za urbanizem, pravi, da nikakor ni vplival na načrtovanje in izvedbo del. »Gre le za preobleko cestišča, kajti v tej ulici so samo dva bloka in osem hiš. Le mimo dveh hiš ni stekla obnova,« je povedal Egić, ki v ulici živi že štiri leta, zato pravi, da bi to storil že prej, če bi imel takšno moč, kot pravijo nekateri. Direktor podjetja Gradsko zelenilo sicer priznava, da bi bilo asfalt treba popraviti v celotni ulici, ker naj bi bil res v katastrofalnem stanju.