Nesebično

V terorističnem napadu se je žrtvovala za hčerko

B.K.
4. 4. 2017, 12.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ena izmed žrtev ponedeljkovega bombnega napada na podzemni železnici v ruskem Sant Peterburgu je bila tudi mati, ki je s telesom zaščitila svojo hčerko in ji tako rešila življenje.

Reuters
Žrtev napada v Sankt Peterburgu.

Ruske oblasti so danes izdale informacije o identitetah nekaterih izmed 14 žrtev včerajšnjega terorističnega napada na podzemni železnici v Sankt Peterburgu.

Ena izmed žrtev je bila dobro poznana izdelovalka lutk, 50-letna Irina Medjanceva, ki se je žrtvovala za dobro svoje 29-letne hčerke Jelene. Ob eksploziji se je namreč vrgla nanjo in ji tako rešila življenje. Jelena je bila včeraj operirana, trenutno pa je še vedno v intenzivni negi.

Med drugimi identificiranimi žrtvami so še 22-letni Maxim Arijšev iz Kazahstana, 20-letna Dilbara Alieva iz Azerbajdžana, ter 71 in 18-letna ruska državljana Juri Nalimov ter Ksenja Miljukova.

Ruske oblasti so sicer že identificirale osumljenca za napad. Šlo bi naj za 22-letnega Akbaržona Džalilova, sicer ruskega državljana rojenega v Kirgiziji.

Med ranjenimi je bila tudi 53-letna Nadežda Sosedova, psihologinja, ki je za las ušla smrti. “Zgodilo se je tako hitro. Sedela sem in dremala. Kar naenkrat me je nekaj udarilo po glavi, povsod je bil ogenj, vneli so se mi lasje, a sem jih uspela pogasiti. Ko smo pripseli na [postajo] Tehnološki inštitut, so bila vrata tako poškodovana, da nismo mogli priti ven. Neki mladi fantje so me spravili ven skozi okno. Bilo je ogromno pretresenih ljudi, vse je bilo strah. Tisti, ki so bili bližje epicentru eksplozije so bili prekriti s krvjo umrlih. Jaz sem imela srečo,” je dejala.