Policija preiskuje

Sosedje o tragediji pri Podčetrtku

R.T. / S.A.
4. 4. 2017, 10.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po tragediji v bližini Podčetrtka se mnogi sprašujejo, kaj se je v zadnjih mesecih dogajalo v hiši s številko 15 v vasi Gostinca.

Sašo Avramovič
Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo družinske tragedije

Pisali smo, da je v nedeljo popoldne 50-letni Gorazd Dolenšek zadavil svojega 13-letnega sina Maja, nato pa storil samomor. Trupli je odkril podnajemnik, ki je skozi okno na tleh videl negibno telo, nato pa na silo vstopil v hišo in poklical policijo. Policija motiv tragedije še preiskuje. Je pa znano, da sta živela v težkih ekonomskih razmerah in da je bil oče brezposeln. V kraj se je preselil od drugod.

Vas Gostinca je majhna, šteje le okoli 80 prebivalcev, ki so pretreseni zaradi dogodka. Od sosedov smo izvedeli, da je pred leti moža in sina zapustila žena oziroma mati Lucija, ki naj bi zdaj živela v tujini. »Ko ga je Lucija zapustila, se je Gorazd zaprl vase. Ni želel imeti stikov z nikomer,« nam je povedala domačinka Darja. Druga domačinka, ki je želela ostati anonimna, pa je povedala, da so hišo oziroma družino Dolenšek v zadnjih letih večkrat obiskali zaposleni iz centra za socialno delo. Policisti tudi zbirajo obvestila, kako je bilo skrbništvo urejeno.