Bizarno

Dresirala veverice, da so nadlegovale bivšega

R.T.
4. 4. 2017, 10.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policija je v ameriškem Detroitu aretirala 45-letno žensko, ker je več veveric zdresirala, da so agresivno napadale njenega bivšega ljubimca.

Dreamstime

51-letni James Robinson, je bil v zadnjem mesecu več desetkrat žrtev napada majhnih glodalcev. Da so bili napadi namerni, je priznala njegova nekdanja ljubimka Janice Smith, ki je ujela več veveric in jih zdresirala, da so napadale Robinsona.

Napadi so mu prizadejali več hujših poškodb, med drugim izgubo delov dveh prstov. Ubožec sicer ni imel pojma, zakaj so si ga srčkane živali izbrale za tarčo, dokler ni v enem izmed napadov zagledal, kako jih vzpodbuja njegova nekdanja partnerka, ki je nekoč trenirala leve v cirkusu.

“Bila je deloma zakrita v grmovju, a sem jo lahko jasno videl in slišal. Vevericam je kričala ukaze, naj me napadejo,” je za lokalne medije dejal Robinson, ki je kasneje Smithovo prijavil policiji.

Policisti so med preiskavo v njenem domu našli več deset kletk v katerih je bilo 27 veveric, poleg tega pa še dve lutki s fotografijami Robinsonovega obraza na glavi.

“Gospa Smith je priznala, da je ujela in dresirala veverice za nadlegovanje in napad na njenega nekdanjega fanta. Včasih je za cirkus trenirala leve, zato ni imela problemov z dresuro živali. Upala je, da bo lahko nabrala vojsko med 50 in 100 živali,” je povedal šef detroitske policije James Craig, ki pravi, da je to najbolj nenavaden primer v njegovi karieri.

45-letnico sedaj čakajo obtožbe več kriminalnih dejanj, od nadlegovanja do zlorabe živali, za kar ji lahko skupno prisodijo do 65 let zapora. Njen odvetnik sicer zahteva, da jo psihološko ocenijo, saj naj bi imela mentalne težave in ne bi bila dovolj prisebna za sojenje.