Je prišlo do nepravilnosti?

Mediji: Todorića preiskuje policija, člani družine iščejo odvetnike

T.L.
4. 4. 2017, 11.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policija naj bi preverjala sume, da bi bila lahko finančna poročila o poslovanju Agrokorja prirejena.

Profimedia
Ivica Todorić

Naslovnice hrvaških medijev še vedno polni dogajanje v koncernu Agrokor in usodi Ivice Todorića. Po pisanju hrvaškega Nacionala naj bi policija začela preiskavo, povezano z morebitnimi nepravilnostmi v poslovanju Agrokorja. Ta naj bi tekla že več tednov, policija pa naj bi preverjala sume, da bi bila lahko finančna poročila o poslovanju Agrokorja prirejena.

"Policijo v nobenem primeru ne zanima, da bi vplivala na prihodnje poslovanje Agrokorja. Zanima pa jih, ali je prišlo v preteklosti do nepravilnosti, kako je do njih prišlo in ali so obstajali zunanji dejavniki, ki so to omogočili. V preteklosti se je dogajalo veliko stvari, kar je Agrokor tudi pripeljalo v položaj, da lahko ogrozi delovanje celotnega gospodarstva. Policija je v tej situaciji – če se izrazimo slikovito – prevzela vlogo zdravnika: zanima jih globina problematike, ob tem pa bodo postavili diagnozo, ki lahko prinese tudi kazenske ovadbe," je za Nacional dejal vir, ki pozna postopke policije.

Todorić ne bo zapustil države? 

Menda naj bi se posamezni člani Todorićeve družine zanimali za odvetniške storitve, pri čemer pa jih ne zanimajo le odvetniki, ki se ukvarjajo s trgovinskim pravom. Kot zdaj domnevajo hrvaški mediji, se morda – iz javnosti še nepoznanih razlogov – pripravljajo za primer, če bi se znašli v situaciji, ko bodo te odvetniške storitve tudi potrebovali.

Po pisanju Indexa.hr pa vir iz Agrokorja trdi, da se Ivici Todoriću ni potrebno ničesar bati, saj so bili v podjetju v preteklosti večkrat narejeni davčni pregledi, in da ni razmišljal o tem, da bi zapustil državo.