Dokončno

Bodite pozorni pri novih položnicah, T-2 nič več v stečaju

T.L./STA
4. 4. 2017, 11.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Za stranke se sicer ne bi smelo spremeniti nič, a ni odveč pozornost ob prejemu računov v prihodnjih mesecih.

Bobo
T-2 nič več v stečaju.

Ustavno sodišče je ugodilo predlogu družbe Garnol in ponovno razveljavilo sklep Višjega sodišča v Ljubljani iz marca 2016 o začetku stečajnega postopka telekomunikacijske družbe T-2. S to odločbo so tako vsi sodni postopki, povezani s stečajem T-2, dokončno zaključeni, so danes sporočili iz Garnola, večinskega lastnika T-2.

Odločitev ustavnega sodišča, sprejeta 22. marca letos, po navedbah Garnola pomeni, da se stečajni postopek nad T-2 dokončno ustavi, vodenje družbe T-2 pa bo po predaji poslov s strani stečajne upraviteljice Danica Čuk, ki jo je vodila več kot leto dni, znova prevzelo poslovodstvo na čelu z Juretom Valjavcem.

Pozorno pri naslednjem računu

Danica Čuk je za spletne Finance potrdila, da so bile zavržene pobude za oceno ustavnosti, ki jih je vložil Jurij KrčAJPES bo zdaj vpisal prejšnje zakonite zastopnike, Čukova pa odhaja. Kot je še dejala za Finance, se za stranke ne bi smelo spremeniti nič, niti TRR na položnicah, a ni odveč pozornost pri naslednjih računih. T-2 je namreč v stečajih račun za plačila menjal.

Družba bo nadaljevala z vodenjem in širjenjem

Odločitev ustavnega sodišča pozdravljajo tako zaposleni v družbi T-2 kot tudi njeni lastniki, ki so družbo prevzeli v upravljanje 24. februarja 2012. Zdaj se bodo ponovno posvetili vodenju in širitvi družbe.

"Dejstvo je, da za stečaj družbe T-2 res ne obstajajo nikakršni ekonomski razlogi, saj je družba solventna in posluje z dobičkom, svoje obveznosti do upnikov pa lahko glede na dolg, ki ga ima, v celoti poravna do konca leta 2021," navajajo v kranjskem Garnolu, ki je z 98,06 odstotka največji lastnik telekomunikacijske družbe T-2.