Spolna sužnja

Posiljena 43.200-krat. Med posiljevalci policisti in duhovniki

J.P.
7. 12. 2016, 12.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ženska, ki je bila štiri leta posiljena 30-krat na dan, danes potuje po svetu, da bi pomagala vsem tistim, ki so ujeti v spone spolnega suženjstva.

Profimedia
Karlo Jacinto (levo) je s seboj zvabil deset let starejši moški.

Karla Jacinto je lani razkrila, kako se je ujela v mehiško trgovino s seksom – kot je ocenila, je bil v štirih letih v spolne odnose prisiljena 43.200-krat.

Danes 24-letna Karla s svojo zgodbo potuje po svetu – Julija jo je povedala papežu Frančišku – , da druge punce in fantje ne bi trpeli njene usode. Ta način življenja je živela od 12. pa do 16. leta.

Po nekaterih ocenah je danes na svetu med 20 in 30 milijonov sužnjev. 80 odstotkov jih je ujetih v spolno suženjstvo, 19 v suženjsko delo.

Smejali so se ji, ker je jokala

»Nikoli si nisem predstavljala, da bo dekle, ki je v visokih petih stalo na ulici, torej prostitutka, tako močno,« je povedala za CNN. Lani je razkrila, da jo je kot 12-letnico iz disfunkcionalne družine zvabil deset let starejši moški. Premamil jo je z obljubami o darilih, denarju in hitrih avtomobilih. Z 22-letnikom je odšla v Tenancingo, središče mehiške trgovine z ljudmi. Tam je z njim preživela tri mesece, nato pa jo je poslal v Guadalajaro, enega največjih mehiških mest, kjer se je bila prisiljena prodajati. »Nekateri moški so se mi smejali, ker sem jokala,« je povedala in dodala, da se je strankam prepuščala z zaprtimi očmi.

Vedeli so, da je mladoletna

V svojih govorih poudarja vlogo posameznikov, ki naj bi predstavljali oblast – tudi policistov na dolžnosti. »Uniformirani policisti so vstopili v sobo, v kateri smo bili. Narediti smo morali vse, kar so zahtevali od nas. Trajalo je tri do štiri ure,« je povedala. »Gabili so se mi – vedeli so, da smo mladoletni.«

Rosi Orozco, nekdanja mehiška kongresnica, ki se danes posveča boju proti trgovini z ljudmi, je dejala, da je bila Karla najhujše zlorabe deležna ravno od ljudi na položaju. »Med njenimi strankami so bili sodniki, duhovniki, pastorji, policisti. Vedela je namreč, da pred oblastmi ne more pobegniti.«