2. januar

Mesečevi bi pri spoznavanju zmot radi pomagali Cerarjevim

T.L.
7. 12. 2016, 11.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Medtem ko na Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje opozarjajo na vse večjo revščino med zaposlenimi, v SMC ocenjujejo, da so se časi za Slovence "zjasnili".

Profimedia
Bo 2. januar delovni dan ali ne?

Poslanci bodo o spremembi zakona o praznikih in dela prostih dnevih, s katero bi 2. januar že prihodnje leto znova postal dela prost dan, odločali predvidoma na izredni seji v torek. O sklicu izredne seje bo po poročanju STA v petek odločal kolegij predsednika DZ, ki je v torek podprl predlog SMC za skrajšano obravnavo spremembe zakona.

Humanitarci o revščini med zaposlenimi, stranka o ugodnih javnih financah

V ponedeljek se bo sicer začelo redno decembrsko zasedanje DZ.

Medtem ko na Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje po poročanju STA opozarjajo na alarmantne podatke o vse večjem problemu revščine ne le pri brezposelnih, ampak tudi med zaposlenimi, pa v SMC ocenjujejo, da so se časi za Slovence "zjasnili". Odločitev o dela prostem 2. januarju so namreč povezali z ugotovitvijo, da je napočil čas sproščanja varčevalnih ukrepov, saj javnofinančne razmere to omogočajo. Glede na opozorila ZPMS pa to očitno velja predvsem za tiste, ki so zaposleni v javnem sektorju ...

Kakorkoli že, nad predlogom SMC - milo rečeno - niso navdušeni v Združeni levici, saj je pred dobrim letom in pol njihov popolnoma enak predlog zavrnila (tudi) stranka SMC. Občutke ob tem so delili tudi v zapisu na facebooku, v zapisu pa so pozdravili "dejstvo, da so v največji vladni stranki spoznali svojo zmoto." Ob tem so stranki v pomoč pri uvidih v zagrešene napake pripravili aplikacijo, za katero upajo, da bo stranki SMC pomagala uvideti zagrešene napake.