Slovenija

Ste vedeli, da se lahko sami odločite, komu boste zaupali 0,5 % vaše dohodnine?

Oglasno sporočilo
7. 12. 2016, 10.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Del vaše dohodnine lahko namenite otrokom.

Unicef

Vašega 0,5 % dohodnine lahko namenite Slovenski fundaciji za UNICEF, kar vas nič ne stane, za otroke pa je ta pomoč neprecenljiva. Ta del dohodnine bi sicer ostal v državnem proračunu, zato je donacija za vas brezplačna.

UNICEF je bil ustanovljen po drugi svetovni vojni, da bi pomagal otrokom, ki so zaradi vojnih konfliktov, kriz in revščine preživeli najhujše grozote. Takrat ni bilo pomembno iz katere države prihaja otrok. Vse kar je štelo, je bila pomoč najranljivejšim.

Vse od ustanovitve UNICEF pomaga povsod tam, kjer so otroci, ki potrebujejo pomoč.Pomaga v državah, ki so jih prizadele naravne nesreče, vojni konflikti ali zdravstvene katastrofe. Izvaja tudi dolgoročne programe pomoči za razvoj. Skrbi, da otroci niso lačni, gradi vodnjake, da lahko pijejo čisto vodo. S cepljenjem preprečuje umiranje otrok zaradi nalezljivih bolezni. Gradi in opremlja šole, da otrokom omogoči lepšo prihodnost.

Danes – bolj kot kadar koli – številni otroci potrebujejo pomoč. Skoraj 385 milijonov otrok živi v skrajni revščini. Lani je 6 milijonov otrok, mlajših od 5 let, umrlo zaradi bolezni, ki bi jih lahko preprečili. 28 milijonov otrok je moralo zapustiti svoje domove zaradi nasilja in konfliktov. To so le nekatere grozljive številke. A otroci niso številke. Le svet, v katerem šteje življenje vsakega otroka, je svet, ki ima prihodnost.

Izpolnite obrazec Slovenske fundacije za UNICEF za dohodnino, ki je priložen časopisu Svet24 ali na naši spletni povezavi, ter namenite vašega 0,5 % dohodnine otrokom. Ta prijazna gesta človekoljubja vas nič ne stane, saj bi ta del dohodnine sicer ostal v državnem proračunu, otrokom pa predstavlja neprecenljivo upanje.