Zmanjkalo goriva?

Stevardesa potrdila, da so se igrali z življenji potnikov in posadke

G.G.
30. 11. 2016, 16.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V letalski nesreči včeraj strmoglavljenega letala v Kolumbiji je preživelo šest oseb. Med njimi je tudi stevardesa Ximena Suarez, ki je potrdila domneve, da letalo ni bilo namenjeno za tako dolge lete.

Profimedia
Bo črna skrinjica potrdila domneve preživele stevardese?

»Motorji so ugasnili in letalo je začeli padati,« je dejala stevardesa za kolumbijski časnik El Colombiana. Z drugimi besedami, letalu naj bi zmanjkalo goriva. Letalo družbe Lamia je namreč namenjeno za regionalne lete z maksimalno dolžino 2965 kilometrov. In letalo naj bi strmoglavilo, ko je opravilo 2960 kilometrov, torej je bilo povsem na robu svojih zmogljivosti.

Poleg stevardese in treh nogometašev sta preživela še novinar in član tehnični član osebja Erwin Tumiri. Slednji je razkril, da so prestrašeni potniki zapustili svoja mesta in kričali, ko je začelo letalo zaradi električnih nepravilnosti padati proti tlom. Sam je preživel, ker se je držal varnostnih navodil. »Prtljago sem si dal med nogi in se zvil v položaj zarodka, kot velijo varnostna navodila,« je povedal reševalcem, ki so ga dosegli na pobočju gorovja Cerra Gorda.

Letalo je strmoglavilo le štiri minute pred pristankom v slabih 50 kilometrov oddaljenem Medellinu. Umrlo je 71 ljudi.