Tragedija

Štirje so se izognili letu smrti

T.L.
30. 11. 2016, 09.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Bosta odgovore o zadnjih trenutkih na letalu dali črni skrinjici, ki so ju že našli? Kdaj bo njuna vsebina analizirana, še ni znano.

Reuters
Reševalcev ni ustavila niti tema.

Po strmoglavljenju letala v Kolumbiji, v katerem je življenje izgubilo 71 ljudi, šest jih je preživelo, so oblasti sporočile presenetljivo novico: štirje ljudje, ki bi se morali vkrcati na letalo in so bili zabeleženi na seznamu potnikov, jih na letu ni bilo in so si s tem morda rešili življenje. Najverjetneje si navadni smrtniki težko predstavljamo njihove občutke ob spremljanju tragičnega dogajanja v Kolumbiji ... Sprva so namreč oblasti poročale, da je v nesreči umrlo 75 ljudi. 

Našli črni skrinjici

Preberite še: 

Če pilot ne bi ukrepal, preživelih skoraj gotovo ne bi bilo

Srce parajoče: preživel strmoglavljenje, poklical ženo in se za vedno poslovil

FOTO: Znane zadnje pilotove besede, našli še enega preživelega

Luis Perez Gutierrez, guverner kolumbijske pokrajine Antioquie, kjer se je pripetila tragedije, je potrdil, da so v bližini razbitin že našli dve črni skrinjici, ni pa želel ugibati, v kolikšnem času bodo analizirali njihovo vsebino. 

Med preživelimi so tudi trije nogometaši kluba Chapecoense: branilca Alan Ruschel in Helio Hermito Zambier Neto ter vratar Jakson Follman. Kot smo poročali, usoda vratarju Danilu ni bila naklonjena: strmoglavljenje je preživel in nato umrl v bolnišnici.

Nogometno srce je veliko 

Tragedija, ki je sledila vzponu kluba Chapecoense - nesreča jih je doletela med letom na finalni obračun v južnoameriški ligi, kar je bil tudi največji uspeh v zgodovini kluba - ni pustila nikogar hladnega. Brazilski klubi bodo klubu Chapecoense, ki je dobesedno ostal skoraj brez nogometašev in podpornega štaba, posodili igralce in jim darovali denar, saj želijo preprečiti, da bi klub izpadel iz lige. 

Včeraj ni bilo nogometnega kluba, ki se pred treningom ali tekmo ni poklonil spominu na tragično preminule nogometaše in druge potnike na letalu smrti.