Pobegli morilec

»Upam, da ga bodo obsodili na 40 let zaporne kazni«

Sašo Avramovič
30. 11. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pobegli morilec Bane Jovanović, ki se je dlje časa skrival v Nemčiji, je bil te dni izročen Srbiji, kjer mu bodo za dejanja začeli soditi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Potem ko je bil 49-letni Jovanović te dni izročen Srbiji, je zdaj v priporu v Subotici. Po neuradnih informacijah je bil včeraj že zaslišan pri preiskovalnem sodniku višjega sodišča v Subotici. 

49-letni Bane Jovanović, znan tudi kot Safet, ki je bil te dni izročen Srbiji iz Nemčije, kamor je pobegnil po svojih dejanjih, je krvavi pohod začel 20. marca letos v naselju Bečej. Hudo je ranil 29-letno Jeleno Stojkov, ki je nekaj dni pozneje umrla v bolnišnici v Novem Sadu. Neusmiljeni morilec je takrat tudi streljal na njenega 70-letnega najemodajalca Jožo Imreja in ga hudo ranil. A to na žalost ni bilo vse.

V rokah je držala otroka

Po dejanju se je z avtomobilom odpeljal v Mol in s pištolo ubil 28-letnega Matijo Petrovića ter ranil njegovo 31-letno soprogo Renato Vrecko, ki je v rokah držala štirimesečnega otroka. Prav tako je ranil Matijevega enajstletnega sina Petra in 23-letno snaho Natašo Sunomar. Nataša, ki je poročena z Matijevim bratom Alenom, je bila ranjena v trebuh, en naboj pa je končal v njeni desni roki. Telesno sicer hitro okreva, ampak … »Od takrat ne spimo. Mali Peter, Matijev sin, še vedno čuti bolečine. Še vedno je prestrašen,« je opisala Nataša.

Iz ust mu je tekla kri

Zakaj? Maščevanje in ljubosumje Nataša pravi, da nihče od njih pravzaprav ne ve, zakaj je Bane ubil Jeleno in Matijo. Menda se govori, da je to storil zaradi maščevanja in ljubosumja.

Ne želi se spominjati masakra, a na žalost, kot pravi, nikoli ne bo pozabila grozljivega prizora, ko je Matija nepremično ležal na hodniku, iz ust pa mu je tekla kri. Prav tako ne bo pozabila nagonske reakcije Renate, ki je s svojim telesom pred streli zavarovala štirimesečno hčerkico Huanito. Vedno se bo spominjala bolečega joka enajstletnega Petra, ki je bil ustreljen v nogo. »Nihče od nas pravzaprav ne ve, zakaj je ubil Matijo in Jeleno. Govori se, da zaradi maščevanja in ljubosumja. Ampak kaj mu je naredil nedolžni otrok in me, ženske, da je streljal na nas?« se sprašuje Nataša, ki se je po grozljivem dejanju bala, da se bo Safet vrnil in jim spet kaj naredil oziroma jih poškodoval.

Zdaj se ga ne boji več

Prejšnji petek, ko je slišala, da je bil Safet izročen Srbiji, je bila iskreno vesela. »Ne bojim se ga več in komaj čakam, da ga vidim v sodni dvorani. Žal mi je, da nam je uničil družino! Ni le ubil Matije, ampak je uničil vse! Matijeva mati Zagorka je hudo bolna, ima tumor na maternici in je v bolnišnici v Beogradu. Medtem ko je bil Safet na begu, pa tudi po aretaciji v Nemčiji, je Zagorka živela za trenutek, ko ga bo srečala v sodni dvorani in ga vprašala, zakaj ji je ubil sina. Zdaj je v zelo težkem stanju, od Boga pa je odvisno, ali ji bo uslišal molitve,« je dejala Nataša in zaključila: »Upam, da bodo Safeta obsodili na 40 let zaporne kazni. Manjša kazen bi bila nagrada zanj. Ubil je Matijo in uničil družino. Mora plačati za to!«